Sreda 25.05.2011.
11:49
Vestionline

NATO ispunjava sopstvene ciljeve u Libiji

Na ovakvu mogućnost ukazuje transfer francuskih i britanskih borbenih helikoptera na libijsku obalu, ocenio je Rogozin sinoć za TV kanal "Rusija 24". NATO se najpre obavezao na ispunjenje rezolucije Saveta bezbednosti UN, što, kako smatra Rogozin, ta alijansa ne čini.

NATO priča jedno, radi drugo: Dmitrij Rogozin
 

"Umesto da zaustave isporuku oružja u zone sukoba, postoje izveštaji o njegovom dopremanju. Umesto da zaštite civile, bombarduju se stambene oblasti", rekao je Rogozin, a prenosi Itar-Tass.

Rogozin je naglasio da, sve u svemu, NATO ne ispunjava odredbe rezolucije, već pokušava da sruši režim libijskog lidera Muamera Gadafija, što je direktno suprotstavljeno odlukama SB UN.

Moskva planira da zatraži zvaničnu istragu u administraciji NATO, kako bi razjasnila mogućnost kopnene operacije protiv Gadafija, najavio je Rogozin. Neophodno je podsticati pregovore o mirnom rešenju sukoba u Libiji, kao i da libijski narod odluči o Gadafijevoj sudbini, zaključio je on.

Međunarodna intervencija u Libiji počela je 19. marta, u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN u cilju zaštite civila, a NATO je komandu nad ovim operacijama preuzeo krajem marta.

2024 © - Vesti online