Sreda 15.06.2011.
08:00
Index.hr

Homofobični muškarci latentni homoseksualci?

Da li ste pokušali da ispitate svoj indeks homoseksualnosti?
 

Autori su istraživali ulogu uzbuđenja na homoseksualne sadržaje kod heteroseksualnih muškaraca. Ispitanici istraživanja bili su skupina od 35 homofobnih muškaraca i skupina od 29 nehomofobnih muškaraca, a podeljeni su u celine prema ranije sprovedenom testiranju nivoa njihove homofobije (Indeks homofobije).

Ispitanicima su prikazivani "eksplicitni erotski sadržaji" i to oni koji prikazuju heteroseksualni polni odnos, polni odnos više muškaraca i polni odnos više žena. Zanimljivo je da su se pripadnici obe grupe muškaraca uzbudili gledajući heteroseksualni odnos i odnos više žena, dok su se samo homofobni muškarci uzbudili na prizore koji su prikazivali isključivo muški seks.

Obe grupe su ispunile i upitnike o visini agresivnosti, a rezultati su pokazali da u tome području nema značajne razlike između homofobnih i nehomofobnih muškaraca.

"Homofobija je očigledno povezana s homoseksualnim uzbuđenjem kojeg je homofobni pojedinac ili nesvestan, ili ga poriče", zaključuje se u zaključku tog naučnog članka.

2024 © - Vesti online