Subota 18.06.2011.
13:55
Vestionline

Lenđer: Prednost je u maljavosti!

Ivan Lenđer

"Na predstojeće Olimpijske igre gledam malo drugačije nego na prošle, gde sam nekako više pripadao juniorskoj kategoriji. U Pekingu sam prvi put video kako to izgleda, sticao iskustvo, a sada ću u Londonu imati mnogo veće ciljeve", rekao je Lenđer za "sportal.rs".


Kada su u pitanju specijalni kostimi za plivače, od kojih su neki i zabranjeni, kao i to da mnogi sportisti rade depilaciju kako bi bili brži, Lenđer kaže:

"Veliki problem je nastao kad su ih ukinuli. Oni su dosta pomagali, pogotovo u dužim disciplinama na 100 metara i više. Kada je u pitanju depilacija, jednom sam probao i nikad više. Znam da možda zvuči smešno, ali ako tokom priprema budeš maljav i onda se obriješ neposredno pred takmičenje, dobiješ u brzini i za čitav sekund", objašnjava Lenđer.

Čavić slavio u Rimu

 

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić pobedio je na trci na 100 metara delfin na mitingu “Sete Koli” u Rimu. Čavić, koji se pre dve godine u Rimu okitio zlatnom na 50 metara delfin i srebrom na duplo dužoj deonici na Svetskom prvenstvu, do trijumfa u ‘večnom gradu’ je došao u vremenu od 52.40 sekunde. U subotu je za Čavića dan odmora u Rimu, a u nedelju ga očekuje borba na 50 metara delfin.

 

Pored Čavića, na mitingu učestvuje i Miroslava Najdanovski, koja je bila 18. na 50 metara slobodno u vremenu od 26.22 sekundi.

2024 © - Vesti online