Ponedeljak 20.06.2011.
09:47
Vestionline

Na Adi svečano zatvoreno EP u kajaku i kanu

Na EP u Beogradu učestvovalo je preko 650 takmičara iz 38 država

Najviše uspeha na evropskom šampionatu imali su kajakaši i kanuisti iz Mađarske sa ukupno 11 osvojenih medalja od kojih šest zlatnih, tri srebrne i dve bronzane.

Na drugom mestu je Belorusija sa 13 medalja (5, 5, 3), dok su trećeplasirani takmičari Nemačke osvojili devet medalja (4, 4, 1).

Srbija je sa jednom srebrnom medaljom Antonije Nađ u trci K-1 na 1.000 metara zauzela ukupno 15. mesto među 18 evropskig država koje su osvojile medalje.

"Organizacija prvenstva Evrope zahtevala je mnogo truda, rada i posvećenosti. Smatram da bi upravo ovaj šampionat mogao da bude i preporuka Srbije za organizovanje drugih takmičenja koja su pred nama. Hvala Evropskoj kajakaškoj asocijaciji na ukazanom poverenju, ali i svima koji su učestvovali u organizaciji prvenstva", izjavio je predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović.

Naredno veliko takmičenje kajakaša i kanuista biće svetsko prvenstvo koje će se održati od 18. do 21. avgusta u Segedinu, a rezultati sa ovog takmičenja biće kvalifikaciono za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

2024 © - Vesti online