Četvrtak 22.09.2011.
00:37
Press

“Plaća me Priština, ali ne ratujem protiv Srbije“

Alister Kembel

Alistera je za to medijsko spinovanje protiv predsednika Tadića, kako piše beogradski "Pres", angažovao kosovski premijer Hašim Tači.


Kembel priznaje da je ove nedelje boravio na Kosovu, i dodaje da će učiniti to još nekoliko puta, ali navodi da je glupost što ga optužuju za antisrpstvo.


"Kralj spinovanja"

- Moj posao uključuje povremene posete Kosovu. Tamo savetujem visoke članove Vlade o tome kako bolje da komuniciraju sa tamošnjim, ali i sa inostranim medijima. Za taj posao zajednički me plaćaju vlada u Prištini i "Britiš kaunsil". Pitate me da li vodim medijski rat protiv Srbije? To jednostavno nije tačno - izričit je čovek koji u svojoj Britaniji ima nadimke "Kralj spinovanja" i "Arhitekta rata" i koji se posebno "proslavio" ubeđivanjem britanske javnosti da je bombardovanje Srbije 1999. bilo neophodno da bi se zaštitili civili. Čak je tvrdio da NATO ne bi ispunio zadatak - bombardovanje - bez njega za medijskim uzdama.


Da li je vaš zadatak i uticaj na britanske medije, kako bi se oni potpuno okrenuli protiv Srbije?


- Ni to nije istina. Dosad sam samo analizirao medije na Kosovu i savetovao Prištinu kakve im promene trebaju, i trenutno pripremam iscrpan izveštaj o tome. Čujem i da sam ja navodno "kriv" za informaciju o tome da će se susresti Hašim Tači i Boris Tadić, ali ni to nije istina - zaključuje Kembel.


Drag, mio i šarmantan

Kembel je, inače, pre nekoliko meseci u jednom intervjuu negirao da je blizak sa Hašimom Tačijem, rekavši da ga nikada nije ni upoznao, ali je i podvukao da bi trebalo istražiti da li je premijer tzv. države Kosovo učestvovao u trgovini organima. Sada su, po svemu sudeći, odnosi mnogo prisniji...


U međuvremenu, britanski "Dejli mejl" prenosi izjavu Teute Bazelike, zamenika direktora "Britiš kaunsila" u Prištini. Ona je bila iznenađena što je čovek koji važi za naprasitog bio toliko ljubazan tokom pregovora sa "Kaunsilom".

- Alister je bio tako šarmantan... Nijednom nije čak ni opsovao - oduševljena je Teuta.


Ah, šta reći?

2024 © - Vesti online