Ponedeljak 14.05.2012.
11:04
Pressonline

U istoj ulici 12 parova blizanaca

Foto: ilustracija
 


Braća od stričeva Slobodan, Aleksandar i Miodrag Nikolić žive u komšiluku i imaju blizance.


Naselje zvano Blizanci
- Ovde na Uvcu na ovih stotinak metara, gde živi tek nekoliko desetina stanovnika, u desetak porodičnih kuća rodilo se čak dvanaest parova blizanaca i taj trend se nastavlja. Ne znam zašto je to tako, ali mi smo veoma ponosni na tu činjenicu - priča nam Slobodan Nikolić, poznati pribojski stomatolog, koji sa suprugom Sandrom, medicinskom sestrom, ima šestogodišnje blizance Jakšu i Branislava. Slobodan i njegova braća od stričeva Aleksandar i Miodrag rođeni su u junu 1965. godine, što je takođe neobično, imaju takođe blizance, sedmogodišnje Luku i Saru i 18-godišnjake Miroslava i Miloša.


- Do njih je i kuća Žarka i Slađe Nenadić, u kojoj žive bliznakinje Bojana i Božica, istina već stasale devojke, a uz njih je kuća Zorana i Jelene Đurović, koji imaju dvogodišnje bliznakinje Jovanu i Nevenu. Niz blizanaca na Uvcu, odmah uz pomenute kuće i porodice, nastavlja se sa osmogodišnjim blizancima Milošem i Markom Prijovićem, u prelepoj kući njihovih roditelja Jagoša i Vide Prijović. Spisak blizanaca na Uvcu time se ne završava - u istom delu gde žive i ostali blizanci rođeni su i dvadesetogodišnji Milivoje i Milena Lučić, koji žive sa roditeljima Vojom i Slavicom Mandić, zatim njihovi vršnjaci Nenad i Dragan Tripković, koji takođe žive na Uvcu sa roditeljima Mijom i Dobrinkom Tripković, a tik uz njih je i dom Nebojše i Milene Bakić, koji imaju dvogodišnje bliznakinje Ninu i Taru.


Nekada bio manjak žena
Slobodan Nikolić objašnjava da je nekada bio manjak devojaka.
- Šezdesetih godina prošlog veka, kada su se razvijali FAP i Priboj devojke su se tražile konkursom kako bi se momci iz Priboja ženili i formirali porodice. Kažu da je tada na igrankama bilo i po 200 mladića, a samo desetak devojaka - kaže Slobodan.


Slobodan Miković, Nikolićev rođak i komšija, službenik u opštinskoj upravi u susednom Rudom, kaže da ovoliki broj blizanaca nije nikakav fenomen.


- Ovo pribojsko prigradsko naselje toliko je lepo i zdravo za život da ga mi ne bismo menjali. Zdrav vazduh i voda, sami uzgajamo voće i povrće, živimo bez ikakvih stresova i sjajno se družimo i poštujemo kao komšije i rodbina. Možda je i to razlog da se ovde rađaju isključivo blizanci. Evo u našem prvom komšiluku, u selima Rača i Štrpci, koliko mi znamo, nema nijednog para blizanaca, ne pamtimo da ih je bilo i u prošlosti - priča Slobodan.

2024 © - Vesti online