Četvrtak 28.06.2012.
12:42 >> 13:50h
Beta, agencija Anadolija

BiH: Srušio se vojni helikopter, posada povređena

Srušio se helikopter "Bel UH1 - Irokez", američke proizvodnje, star nekoliko decenija - pre poletanja bio tehnički ispravan
 

Srušio se helikopter "Bel UH1 - Irokez", američke proizvodnje, star nekoliko decenija, koji je pre poletanja bio tehnički ispravan.

Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra u Sarajevu potvrdila je za sarajevske medije da je jedna osoba dovezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, ali da nije teže povređena.

Istragu je preuzela Agencija za istrage i zastitu BiH (SIPA) koja je o ovome obavestila dežurnog tužioca Tužilaštva BiH.

"Bojala sam se da će svi u helikopteru izgoreti"

Reporteri agencije Anadolija  razgovarali su u mestu Ljubinići kod Ilijaša sa Sabrijom Pitarević, meštankom koja se zatekla u blizini mesta gde se, tokom redovne obuke, srušio helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Pitarević je kazala da je čula snažan udarac i videla kada se odlomio deo helikoptera koji je završio u obližnjoj šumi.

"Čula sam helikopter dok je leteo visoko. Odjednom je nešto puklo. Videla sam kako deo helikoptera leti iznad mene. Potrčala sam preko njive, helikopter je već bio na zemlji. Iz njega u tom trenutku niko nije izlazio. Imala sam utisak da će se helikopter zapaliti. Kao da sam videla plamen. Mislila sam da će svi izgoreti. Nakon nekoliko minuta, vojnici su izašli iz helikoptera", priča Sabrija.

Nadalje, kaže da su vozači automobila koji su se kretali obližnjim autoputem istrčali iz vozila i pritekli u pomoć članovima posade helikoptera.

"Nosili su vatrogasne aparate. Brzo je doleteo drugi helikopter i prebacio povređene. Došli su policija i vatrogasci", kazala je Pitarević.

2024 © - Vesti online