Četvrtak 05.07.2012.
11:34
Vestionline

Brazilski Korintijans osvojio Kopa Libertadores

Klupski šampioni Južne Amerike - fudbaleri Korintijansa

Igrači Korintijansa su u revanš meču u Sao Paolu protiv Boke Juniors izborili pobedu od 2:0, koja im je bila dovoljna za pehar južnoameričke Lige šampiona nakon 1:1 iz prvog duela odigranog na "Bombonjeri" u Argentini. Heroj istorijskog trijumfa bio je Marsijo Emerson koji je u 54. i 72. minutu rešio pitanje pobednika.

Emerson je prvi gol postigao u 54. minutu sjajnim poluvolej udarcem, a konačni rezultat postavio je 18 minuta kasnije, iskoristivši kardinalnu grešku odbrambenog fudbalera Boke Rolanda Skjavija.

Boki je ovo bilo deseto finale južnoameričkog elitnog takmičenja, ali ostala je kratka za sedmu titulu, sa kojom bi se izjednačila kao najuspešnija ekipa ikad uz Independiente.

Korintijans, iako je drugi najpopularniji klub u Brazilu posle Flamenga, nije imao previše uspeha na internacionalnoj sceni i ovo mu je bilo prvo finale Kopa Libertadoresa. Do njega su došli i eliminisavši Santos u polufinalu i bez poraza na 14 utakmica, na kojima su primili samo četiri gola.
"Konačno možemo da proslavimo zasluženi trijumf. Korintijans nema zvezdu tima, ali smo izuzetno jaki i složni. Emerson je imao fantastičnu noć", rekao je Paulinjo.

2024 © - Vesti online