Utorak 17.07.2012.
17:44
rts rs

Kragujevac: Majka ubila i zakopala bebe

Zakopala bebe (foto ilustracija)

Kako RTS saznaje, u selu Kamenica kragujevačka policija otkopala posmrtne ostatke za koje se pretpostavlja da su dečji, saznaje RTS.

Posmrtni ostaci pronađeni su bačeni u udaljeni kraj seoske šume, uvijeni u delove garderobe. Reč je o sitnim kostima, pa kragujevačka policija pretpostavlja da je u pitanju novorođenče.

Kako bi se rasvetlile okolnosti događaja, u policiju je na saslušanje privedena majka deteta čiji su ostaci pronađeni. To je Vesna T. (39) koja u Kamenici živi sa majkom, bratom i troje dece.

Uviđaj su izvršili zamenik višeg javnog tužioca u Kragujevcu Dušan Milosavljević, istražni sudija Višeg suda Đorđe Ristić. Ristić je za RTS rekao da će veštačenjem biti utvrđena starost bebe i vreme smrti.

Načelnik PU u Kragujevcu Ivan Đorović kaže za RTS da je policija postupala na osnovu informacije dobijene od meštana.

U saopštenju Policijske uprave Kragujevac navodi se da postoje osnovi sumnje da je Vesna T., nakon što se porodila pre mesec dana, novorođenče sakrila u zaseoku Golaja, u ataru sela Kamenica. Obdukcijom će se utvrditi kako je novorođenče ubijeno.

Osnovano se sumnja da je Vesna T. izvršila najmanje još jedno krivično delo u ranijem periodu i na istoj lokaciji i da je tada zakopala još jednu bebu, takođe nakon porođaja - navodi se u policijskom saopštenju.

Novinaru RTS-a meštani su rekli da porodica Vesne T. živi povučeno, da se ne druže sa susedima, da se u selu pričalo da je Vesna trudna, ali bebu niko nije video.

2024 © - Vesti online