Nedelja 23.09.2012.
08:00
Lux life, Auto Exclusive

Papreni Aston Martin od 175.000 evra

"Našinkani" model Aston Martin DB9
 

Kako navodi engleska kompanija navodi, izgled redizajniranon modela "DB9", je usklađen s izgledom modela "Viredž" koji je predstavljen prošle godine.

Kako dizajneri Aston Martina iz godine u godinu recikliraju izgled njihovih modela, novi "DB9" je samo našminkana verzija aktuelnog modela. Tu su sada novi prednji, nova prednja maska, drugačiji usis vazduha i neznatno izmenjene linije prednjeg poklopca, a ništa značajnije nije redizajniran ni zadnji kraj koji je takođe dobio novi branik i spojler na poklopcu prtljažnika.

Unutrašnjost modela bogatija za nove materijale, dok su sedišta lakša za 17 kilograma
 

Unutrašnjost automobila sada je bogatija za nove materijale, a kupcima se kao opcija nudi i 17 kg lakša sportska sedišta, elementi od ugljeničnih vlakana, kamera za vožnju unazad i pregršt kože. Kupac takođe može birati, da li želi da "DB9" bude dvosed ili sportista sa 2+2 konfiguracijom sedišta.

Iako je "DB9" i dalje zasnovan na staroj tehnologiji on je sada dobio kvalitetniji Brembo karbonsko keramički kočioni sistem koji mu je masu smanjio za 12.5 kg, a tu je i četvrta generacija Aston Martin-ovog adaptivnog vešanja ADS koje se može podesiti u Sport, Normal i Track mod.

Pravbo bogastvo treba izdvojiti za ovog lepotana: Cena paprenih 175.000 evra
 

Za pokretanje osveženog modela DB9 zadužena je poslednja generacija 5.9-litarskog V12 agregata koji zahvaljujući odrađenim izmenama sada raspolaže sa 517 KS i 620 Nm obrtnog momenta, zahvaljujući kojima DB9 iz stanja mirovanja do 100km/h stiže za 4,6 sekundi i ide sve do maksimalnih 295 km/h.

Ovaj automobil će svoju svetsku premijeru doživeti na sajmu automobila u Parizu krajem meseca, dok će prve isporuke početi u Velikoj Britaniji i severnoj Evropi početkom oktobra.

Početna cena ovog modela će iznositi 131,995 funti u Velikoj Britaniji, 174,994 evra u Nemačkoj, 185,400 dolara u SAD.

2024 © - Vesti online