Utorak 14.05.2013.
15:42
Vestionline, Beta

Rim: Jovanovska sjajnim preokretom pobedila Voznijacki

Nevrovatan povratak i trijumf Bojane Jovanovski u maratonu od tri sata

Bivša prva teniserka sveta Karolina Voznijacki je potpuno dominirala u prvom setu, napravila je brejkove na prva dva servisa protivnice i tu prednost je sačuvala bez većih problema za 2:6.

Teniserke su u drugom setu imale mnogo problema da sačuvaju svoj servis, napravile su sedam brejkova, a bolje se snašla srpska teniserka i sa 6:4 je izjednačila rezultat na 1:1 u setovima.

Voznijacki je u trećem setu povela sa 4:0 i kada se činilo da će lako stići do pobede, 48. teniserka sveta je popravila igru i uspela da preokrene na 6:5. Dankinja je nakon toga osvojila gem na svoj servis, pa je meč odlučen u taj-brejku.

Voznijacki je u dva navrata imala dva poena prednosti (3:1, 5:3), ali je Jovanovski nakon toga osvojila četiri uzastopna poena i ostvarila pobedu posle tri sata igre.

Jovanovski će u drugom kolu igrati protiv sunarodnice, 18. teniserke sveta Jelene Janković, koja je u prvom kolu pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu posle dva seta, 6:3, 6:0.

To će biti njihov treći međusobni meč, a obe su ostvarile po pobedu. Oba puta igrale su 2010. godine, na turniru u Portorožu pobedila je Jankovićeva (2:0), a u Pekingu Jovanovski (2:1).

2024 © - Vesti online