Četvrtak 30.01.2014.
19:42
b92.net, waterpoloserbia.org

Sada je i zvanično: Crvena zvezda je pobednik Kupa Srbije

 Vaterpolisti Crvene zvezde sa medaljama
 

Gol Denisa Šefika preko celog terena u poslednjoj sekundi utakmice je bio i ostao kontroverzan. Kragujevčani su uložili žalbu ističući da je došlo do materijalnih povreda pravila zato što je Šefik prilikom upućivanja udarca dva puta zamahnuo, a pored toga je po video zapisu isteklo vreme pre nego što je lopta napustila ruku golmana Crvene zvezde. Međutim, Takmičarska komisija i Disciplinski sud Vaterpolo saveza Srbije nisu uvažili žalbu.

"Na osnovu analize snimka utvrđeno je da je Šefik šutirao kao golu Radića neposredno pre zvuka sirene kojom se označava kraj utakmice. Taj deo žalbe Radničkog je mogao da se podvede pod materijalnu povredu pravila. Drugi deo žalbe koji se odnosio na nepropisno izvođenje udarca od strane Šefika je takođe odbijen jer po Pravilniku ovakve odluke ne mogu biti predmet žalbe jer predstavljaju slobodno sudijsko uverenje”, piše u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Takođe, ističe se da je doneta odluka da se "suspenduju sudije Nenad Golijanin i Željko Ragač i najmanje pet utakmica neće biti delegirani za utakmicu, a ta kazna može da bude i veća".


Radnički imao pravo žalbe Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije.

2024 © - Vesti online