Nedelja 02.02.2014.
12:40
Z. M. - Vesti

Teže do stana nego do srca

Anita (prva sdesna)
 

Anitina majka Ksenija potvrdila je da im je plemeniti Austrijanac, uz posredovanje naših zemljaka, ustupio apartman u jednom hotelu gde mogu ostati mesec dana.
Time dobijaju dodatno vreme za potragu za stanom u koji treba da se smeste čekajući na dalji tok lečenja.
 

Doskora, kako je objasnila Ksenija Balaž, bili su smešteni u stanu koji im je ustupila naša porodica iz Beča.
 

Međutim, neko je vlasnika zgrade obavestio da se u stanu nalaze neprijavljeni stanari. Vlasnik je porodicu koja je Kseniji i Aniti ustupila stan, pismom obavestio da do sutra nađu drugi smeštaj za svoje goste.
 

Porodica Balaž ima problem sa statusom u Austriji zbog čega je Ksenija podnela zahtev za dobijanje boravišne dozvole za sebe i ćerku, i još čeka odgovor. Za pomoć su se obratili ambasadi, konzulatu, crkvi, ali im niko nije pomogao, izuzev naših zemljaka.
 

Inače Anita je, prema rečima majke, odlično i ima redovne kontrole u bolnici, gde lekari bečke klinike AKH brinu o njenom ozdravljenju.
 

Iz srpskog Ministarstva zdravlja medijima je rečeno da su prvi put za problem smeštaja porodice Balaž čuli od novinara.
 

Predsednik Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije smatra nedopustivim takav odnos države prema deci koju upućuje na lečenje u inostranstvo. On je za srpske medije izrazio i čuđenje ponašanjem našeg konzulata i ambasade, pod uslovom da su tačni navodi da ta diplomatska predstavništva nisu bila na usluzi porodici Balaž.

2024 © - Vesti online