Petak 22.05.2015.
20:57
Tanjug, Vestionline

Da nemaš pametnija posla?

Reuters
Odbio poziv: Pep Gvardiola

- Neću da prihvatim taj poziv, ostaću u Minhenu - rekao je trener Bavaraca, koji je polufinalu poražen upravo od Katalonaca ukupnim rezultatom 5:3.

Barsa je ranije saopštila da je poslala poziv za finalnu utakmicu na adresu svojih bivših trenera među kojima je i Gvardiola.

Možda Pep ima pametnija posla?

Gvardiola  je bio trener Barselone od 2008. do 2012, kada je tim sa "Kamp Noua"osvojio 14 trofeja, među kojima dve Lige šampiona. 

Španski stručnjak je na konferenciji za medije uoči poslednje utakmice sezone protiv Majnca u subotu odbacio optužbe da je "izobličio" Bundes ligu, s nekoliko iznenađujućih poraza, pošto je prethodno osigurao titulu prvaka.

- Ljudi u Nemačkoj mnogo pričaju, Trebalo bi, ipak, da imaju malo više respekta prema šampionu ove zemlje i njegovim igračima - oštro je odbracio bilo kakve sumnje Gvardiola.

Poslednji poraz Bajerna od 2:1 protiv Frajburga bio je inicijalna kapisla za kritike na Pepov račun.

- Mi smo naš posao završili. Ostali klubovi nas ne zanimaju. Kada imate na raspolaganju samo 13, 14 igrača svakako da ne možete da igrate stalno istim intenzitetom - rekao je Gvardiola i podsetio da je u porazu protiv Augzburga njegova ekipa veći deo utakmice igrala sa deset fudbalera.

Bajern sutra završava sezonu utakmicom kod kuće protiv Majnca, poslečega će proslaviti ranije osvojenu titulu .

- Želim da naši navijači mogu mirno da proslave titulu - rekao je Gvardiola, zaključivši da trijumfalno želi da okonča sezonu.

2024 © - Vesti online