Ponedeljak 22.06.2015.
12:00
B. Miličić - Vesti - Foto: Vesti

Sportista dao i novčanu garanciju

Daleko od kuće: Katarina Gubić

Bolesna devojčica, njezine dve sestre i roditelji čine sve koliko je u njihovoj moći da se ona vrati u normalan život. Sva ta njihova nastojanja i briga ne bi bili dovoljni da nije i u ovom slučaju bilo ljudi dobre volje i velikog srca. Među njima je i Ljubinka Istodorović iz Nirnberga, koja je nekoliko puta ranije učestvovala i u akcijama pomoći preko Humanitarnog mosta. Ova žena velikog srca, rodom iz Rtkova, poznata je humanitarka već 15 godina i dobitnica je priznanja opštine Kladovo.

- Uspela sam preko nemačke humanitarne organizacije Ein Herz fuer Kinder
(Srce za decu) obezbediti 10.000 evra za Katarinino lečenje, ali je to samo deo od ukupno potrebnih 150.000 evra. U akciju se uključio i Branimir Bajić, nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji danas fudbal igra u MSV Duizburg. On je dao novčanu garanciju tako da je Katarina odmah primljena u kliniku Minster na lečenje - kaže nam Ljubinka Istodorović, veliki borac u svim misijama za bolesnu decu.

Branimir Bajić potiče iz Bijeljine, odakle su i Katarina i njezina porodica. Mnogo se angažovao s ciljem da se Katarina izleči i vrati normalnom detinjstvu. On je organizovao humanitarne večeri, obraća se na brojne adrese u želji da dobije podršku i pomoć, pa se tu uključio i njegov klub, kao i veliki broj pojedinaca. Slađan Gubić, Katarinin otac, kaže da je zadovoljan tokom lečenja njegove ćerke. "Katarina je imala jednu tešku i komplikovanu operaciju, koja je na svu sreću prošla dobro i lekari nas uveravaju da će sve biti u redu. Do sada je imala 13 hemoterapija i ostalo je još pet. Nadamo se da će se sve završiti dobro zahvaljujući podršci i pomoći dobrih ljudi", ističe Slađan Gubić, koji je svakodnevno pored kreveta svoje ćerke.

Kontakt telefon

Fudbaler Branimir Bajić otvorio je internet stranicu www.helft-katarina.de
na kojoj se nalaze sve bitne informacije o devojčici, njenoj bolesti, lečenju i akciji pomoći.

Plemeniti zemljak u akciji: Branimir Bajić

"Verujem da ćemo nastaviti s podrškom sve do Katarininog konačnog izlečenja", kaže Bajić i apeluje na sve koji su u mogućnosti da novčano pomognu ovoj porodici.

Pored internet stranice, informacije o lečenju Katarine Gubić i akciji pomoći može čitaocima dati i Ljubinka Istodorović na telefon: +49151- 5466 - 0070.

2024 © - Vesti online