Ponedeljak 03.05.2010.
22:39
Vestionline

Ana Ivanović u drugom kolu Rima

Ivanovićeva, nekada prva teniserka sveta, konačno je odigrala jedan dobar meč i zabeležila pobedu koja joj je bila preko potrebna da počne da vraća poljuljano samopouzdanje.


Posle niza poraza u prvim kolima na prethodnim turnirima, Ivanovićeva je potpuno nadigrala 32. teniserku sveta. Njeno najjače oružje, servis, večeras je funkcionisalo skoro besprekorno, pa Ruskinja u dva seta nije imala nijednu brejk šansu.

Sledeći protivnik je Viktorija Azarenko: Ana Ivanović
 

U poslednjih godinu dana Ana je imala dosta problema sa izbačajem loptice, ali je to po svoj prilici ispravljeno, pa je protiv Vesnine naša teniserka zabeležila tri as-udarca.
Srpska teniserka počela je odlično meč i protivnici je oduzela već prvi servis.

Vođstvo od 3:0 dalo je Ani dodatnu snagu, pa su njeni forhendi počeli da "sevaju" kao nekada. Ruskinja nije uspela da pronađe rešenje, pa je u šestom gemu izgubila i svoj drugi servis.


Drugi set se nije mnogo razlikovao od prvog. Ivanović je i dalje napadala u svakom poenu i sve što je Vesnina uspela da uradi bila su tri osvojena gema na svoj servis. Trenutno 58. teniserka na WTa listi je i u tom delu igre napravila dva brejka iz četiri prilike i više nego zasluženo stigla do pobede.

U drugom kolu Ivanović će igrati protiv 10. teniserke sveta, Beloruskinje Viktorije Azarenko.

2024 © - Vesti online