Četvrtak 27.08.2015.
14:49
Tanjug

"Sjeničani žedni zbog tutinske vlasti"

Reuters
Imaju dve vojne cisterne: Meštani se muče bez vode, koju moraju da štede (Foto: Ilustracija)

Prema njegovim rečima žitelji oko šezdeset domaćinstava se svakodnevno vodom snabdevaju iz vojnih cisterni.

- Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je upoznato sa našim problemom, i oni su nam prvi pritekli u pomoć. Poslali su nam dve vojne cisterne sa kojih narod toči vodu. Meštani se muče bez vode, jer moraju štedeti za osnovne potrebe - kazao je Kaličanin.

Kako navodi, ovaj problem bi bio rešen kada bi se vodovodna mreža koja počinje na teritoriji opštine Tutin popravila.

- Ona je dužine 80 kilometara, i za nju su odgovorni čelnici opštine Tutin. Jako sam razočaran nebrigom predsednika ove opštine, jer je upoznat sa problemima žitelja našeg kraja, a ne preduzima ništa da nam pomogne - dodao je Kaličanin.

Prema njegovim rečcima, jedino sporedno rešenje bi bilo vodosnabdevanje iz Mesne zajednice Bare, jer je stanovništvu svaki dan sve teže i teže.

Sa druge strane predsednik Skupštine opštine Tutin, Pajaz Jusufović kaže da je problem vodosnabdevanja dugogodišnji koji muči obe opštine.

- JKP "Pešterski vodovod" je nadležno za obe opšstine. Izvorište je na našoj teritoriji, ali mreža gravitira po 50 odsto u Sjenici i Tutinu. Vodovod je u "rasulu" zbog azbestnih cevi i velikih gubitaka na mreži - objasnio je.

Prema njegovim rečima, radi se projekat sanacije, a Jusufović očekuje da će nakon njegove realizacije problem biti rešen.

2024 © - Vesti online