Ponedeljak 19.10.2015.
03:44
Lj. I. - Vesti

Manje aviona za Zapadnu Evropu

Smanjen broj letova: Avion Er Srbije

Najveći rez odnosi se na Moskvu i broj frekvencija se sa 12 smanjuje na sedam nedeljno. Amsterdam sa 10 na sedam letova nedeljno, a umesto jednom dnevno, avioni za Štutgart će poletati četiri puta nedeljno, objavio je portal Eks JU avijejšen.

Letovi za Frankfurt i Štutgart će biti smanjeni sa sedam na šest nedeljno, dok će se za Brisel i Milano leteti pet puta nedeljno. Kad je reč o ruti Beograd-Zagreb na kojoj su avioni saobraćali dva puta dnevno, izgubiće jedan jutarnji i jedan večernji polazak i saobraćaće 12 puta nedeljno.
Biće promena i u letovima prema Cirihu i Parizu, prema kojima će avioni poletati, umesto 14, trinaest puta nedeljno, dok će dodatni letovi za Cirih biti pridodati u prvoj nedelji januara.

Direktor kompanije Dane Kondić je izjavio da Er Srbija stalno "procenjuje svoju mrežu kako bi se, s jedne strane, odgovorila potrebama putnika, a s druge strane mora da vodi računa o održivosti saobraćaja".

Češće samo za Tiranu i Bejrut

Više saobraćaja u mreži dobiće Bejrut i Tirana, pa će se za libansku prestonicu leteti četiri puta nedeljno, a za Tiranu pet puta. Nikakvih promena nema za letove prema Abu Dabiju, Atini, Diseldorfu, Podgorici, Pragu, Rimu, Sarajevu, Sofiji, Skoplju, Tel Avivu, Ljubljani i Tivtu.

2024 © - Vesti online