Petak 23.10.2015.
19:09
blic.rs

Najveća životna utakmica: Kukoču operisali srce

Tanjug/AP
Bivši as Čikago Bulsa: Toni Kukoč

- Toni, siguran sam da ćeš pobediti i ovu utakmicu zato što te poznajem, znam ko si i kakav si - rekao je Božidar Maljković, naš trofejni stručnjak, košarkaški otac Tonija Kukoča i njegov veliki prijatelj.

Kukoč u najvećoj životnoj utakmici ima podršku supruge Renate i prijatelja, među kojima je, naravno, i Maljković.

- Kukoč će se izvući iz ovoga snagom i voljom. Takav je bio nekad na košarkaškom terenu, takav je i danas na golf terenima u Americi i Hrvatskoj. Priča samo o tom sportu. Majkl Džordan, koji takođe igra golf, njegov je najbolji prijatelj, ali je Toni bolji golfer. On ima priliku da postane prvi sportista koji je učestvovao dva puta na Olimpijskim igrama u dva različita sporta.

Kukoč je i u ratno vreme bio jedini hrvatski košarkaš koga je beogradska publika dočekivala ovacijama.

- Cela Jugoplastika, od Branka Radovića preko Skansija, do Kukoča i Rađe, obožavala je Beograd, baza je bio hotel “Palas”. Niko od njih nije hteo da jede ribu, samo su želeli roštilj i kolač srneća leđa. I danas je tako, Rađa je često u Beogradu, koji je pokazao da je jedini jugoslovenski grad. Pamte se neviđeni aplauzi Kukoču u "Hali sportova" na Novom Beogradu u predvečerje rata. Da se naježiš, najbolji deo Beograda tada je bio u dvorani, jer je Beograd uvek pozdravljao košarkaške majstore - prisetio se Maljković.

2024 © - Vesti online