Utorak 22.12.2015.
13:42
rs.sputniknews.com

I Putin u top deset svetskih lidera: Vole ga kod kuće, u svetu baš i ne

Reuters
Našao se na osmom mestu: Vladimir Putin

Prvo mesto na listi zauzeo je američki predsednik Barak Obama - delatnost lidera SAD pozitivno je ocenilo 59 odsto ispitanika, a 29 odsto njih negativno. Na drugom mestu na listi našla se nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je i "Žena godine" u izboru Tajma. Podršku joj je izrazilo 42 odsto ispitanika, a 29 odsto njih odluke Merkelove smatra pogrešnim. Trojku zatvara premijer Britanije Dejvid Kameron, pri čemu ga podržava 37 odsto ispitanika, a 28 odsto njih je protiv njegove politike.

O predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pozitivno se izjasnilo 33 odsto ispitanika u čitavom svetu, što predstavlja 5 rezultat na listi, ali uzimajući u obzir razlike između pozitivnih i negativnih ocena Putin zauzima 8 mesto, pošto se 43 odsto ispitanika ima negativno mišljenje o ruskom lideru.

- Predsednik Putin, sa jedne strane, uživa veoma veliku podršku kod kuće, u najvećoj zemlji na svetu, međutim, globalno njegova reputacija je manje pozitivna - izjavio je predsednik "Vin galup internešenela" Žan Mark Leže.

2024 © - Vesti online