Četvrtak 11.02.2016.
22:14
B. Grujić - Vesti

Magnet za dijasporu

Vesti
Gde god dođe oduševi: Glumac Jovica Jašin

Monodrama Bojana Ljubenovića "Ima jedna zemlja" koju nadahnuto i iskreno izvodi, proputovala je već pola Evrope i oduševila mnoge naše ljude u dijaspori.

- Ono što mene najviše veseli jeste činjenica da gde god dođem, sale su pune i ljudi odlično prihvataju izvanredan tekst koji je napisao Bojan Ljubenović u knjizi "Pisma iz Srbije" koja je bila i osnova za monodramu. Nakon uspešnog gostovanja u Beču, koje je organizovao Srpski kulturni forum, i Festivala humora i satire In Vinica veritas u Makedoniji, nedavno sam bio u Cirihu, u Švajcarskoj, a predstava je igrana u sali Gibendorf i kompletno gostovanje finansirao je Fond za međunarodnu razmenu Republike Srbije - naglasio je popularni glumac iz Zrenjanina, koji je javnosti poznat po brojnim ulogama u filmovima, TV serijama i predstavama matičnog Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz njegovog rodnog grada.

Kako sam ističe, u monodrami "Ima jedna zemlja" duhovito i oporo garantujući da će se svi dobro zabaviti tipično našim manama i vrlinama.

- Zaista sam ushićen svakim novim izvođenjem monodrame i sjajnog teksta Bojana Ljubenovića, koji glumcu ostavlja mogućnost improvizacije i umetničkog izraza i zaista mi nije teško da u jednom danu prevalim stotine i stotine kilometara, putujući po Evropi - dodao je Jašin.

2024 © - Vesti online