Utorak 23.02.2016.
08:18
Vestionline

"Rušim Tomu, rušim naprednjake"

Tanjug
Šešelj: Toma je najslabija karika vlasti

- Najviše njega napadam, on se namestio nekim stvarima koje kod Vučića još ne možete naći - rasipa se bogatstvom, zida kuće i stanove, crkvu-mauzolej na Oplencu, pljačka novac iz fondacije Dragice Nikolić - rekao je Šešelj za N1 i ponovio optužbe da predsednik Srbije ima lažnu fakultetsku diplomu.

On kaže da nije istina da je blag prema Aleksandru Vučiću i da se to vidi na svim njegovim konferencijama od kada se vratio iz Haga, ali da taj utisak može da počiva na realnim činjenicama.

- Opšti politički interes je da, dok Vučić odoleva pristiscima spolja da uvede sankcije Rusiji, moj odnos prema njemu bude nešto blaži, nego u slučaju da on te sankcije uvede. Tada više ne bi bilo obzira - rekao je Šešelj, koji je naglasio da nema nikakav kontakt sa Vučićem.

U vlast samo sa onima koji su protiv EU

Lider radikala je naveo da premijera Vučića neprekidno napada zbog politike prema EU i provocira da izađe na televizijski duel.

- Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić bili su moji najbliži saradnici, zameram im što su izdali ideologiju Srpske radikalne stranke, promenili je preko noći za 180 stepeni, ali nije mi žao nijednog dana provedenog u Hagu - ja sam to želeo - kazao je Šešelj.

On je naveo da bi prihvatio da formira vlast samo sa onim strankama koje su protiv ulaska Srbije u EU i koje su za integraciju sa Rusijom i ocenio da je malo takvih u sadašnjem sastavu parlamenta, ali i izvan njega.

- Ali da pravimo koaliciju sa onima koji su gori od Vučića i naprednjaka, to nikada nećemo uraditi. Ne mislite valjda da bismo pravili koalicije sa Borisom Tadićem, sa Čedomirom Jovanovićem, sa Nenadom Čankom. Na lokalu je sve drugačije, tu se ne vodi nacionalna politika i polazi se od interesa građana - kaže Šešelj.

Šešelj je rekao da su, kad se vratio iz Haga, SRS-u davali šest odsto, i sada isto toliko daju, "posle svih ovih aktivnosti koje smo imali za godinu i četiri meseca".

- Ja očekujem da ćemo imati veoma dobre rezultate, ubeđen sam da ćemo imati više od 20 odsto. Ali mi želimo da odmah osvojimo vlast", rekao je lider radikala i dodao: - Malo je realno da uzmemo svu vlast baš na ovim izborima, naši su sledeći.

 

2024 © - Vesti online