Sreda 13.04.2016.
12:15
Vestionline

"Rusija je slomila Islamsku državu, ali se o tome piše malim slovima"

Reuters
Ruski avioni zaslužni za slamanje džihadista, ali Zapad to konstantno omalovažava

Šimanski navodi da je posle terorističkog napada u Briselu Evropa počela da se zalaže za pojačano jedinstvo, ali je iz tog zajedništva isključena evropska zemlja poput Rusije i nije pomenuta ni kao "protivnik zajedničkog neprijatelja" - terorista Islamske države.

- Zapadni mediji jedva da pišu o ključnom doprinosu Rusije (koju oni obično nazivaju "Putin") u privođenju kraju sirijskog rata, mada je Rusija važan partner u uništavanju malignog tumora zvanog Islamska Država - ističe Šimanski.

Gledajući na Rusiju, uglavnom, kao na pretnju po svoju bezbednost i Švedska manifestuje provincijsko razmišljanje, ali joj to, s druge strane, opravdava potpisivanje sporazuma sa NATO paktom o vojnoj pomoći.

Tako Služba državne bezbednosti Švedske upozorava na navodne "lažne vesti" koje šire organizacije poput televizijskog kanala "Raša tudej".

- Vrlo je čudno da neko danas ima takav pristup. Vreme je da se shvati da nam je Rusija potrebna makar kao protivnik našeg zajedničkog neprijatelja - navodi Šimanski.

On upozorava da su takvi medijski odnosi i situacija bili i za vreme Prvog svetskog rata.

2024 © - Vesti online