Sreda 10.08.2016.
22:11
Vestionline

"Trebalo bi da se brinemo na šta će svet da liči ako Tramp pobedi"

Reuters
Frank Valter Štajnmajer napao Trampa

Za razliku od nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je rekla da neće komentarisati američke predsedničke izbore, Štajnmajer nije neutralan po ovom pitanju jer smatra da je važno da se skrene pažnja na opasnost koju predstavlja Tramp, rekla je portparolka Savsan Hebli.

- On nije neutralan, zato što smatra da, ako pratite šta Tramp govori, morate zaista da se zabrinete u šta bi ovaj svet mogao da se pretvori ako on postane predsednik - rekla je ona, prenosi Rojters.

Tramp je tokom kampanje izazvao kontroverze serijom zapaljivih izjava o ženama, Meksikancima, muslimanima i ratnim veteranima a poslednja u nizu je izjava da bi aktivisti za pravo na nošenje oružja mogli da zaustave njegovu demokratsku rivalku Hilari Klinton u nominovanju liberalnih sudija za članove Vrhovnog suda SAD, koju su članovi tima Klintonove nazvali "opasnom."

Štajnmajer dolazi iz Socijaldemokratske stranke levog centra koja je mlađi partner u koaliciji predvođenoj konzervativnom CDU Angele Merkel.

Pedeset američkih republikanskih stručnjaka za nacionalnu bezbednost, uključujući jednog od biših direkotra CIA-e, navelo je u otvorenom pismu javnosti u ponedeljak da Tramp nije kvalifikovan da vodi zemlju.

2024 © - Vesti online