Subota 04.02.2017.
17:10
blic.rs

Tramp pobesneo: Odluka takozvanih sudija je smešna!

Reuters
Oboriće odluku sudija: Donald Tramp

Ovo je dosad možda najjači udar na kontroverznu Trampovu odluku, a zanimljivo je da je ovog sudiju imenovao bivši republikanski predsednik Džordž Buš Mlađi.

Rojters navodi da je ova presuda iz Sijetla obuhvata najširi opseg u odnosu na Trampovu uredbu potpisanu prošle nedelje. Agencija prenosi da je Ministarstvo pravde SAD objavilo da neće tražiti hitno stopiranje presude sudije iz Sijetla, dok je Bela kuća najavila da će ministarstvo to učiniti "što je pre moguće".

AP navodi da je Bela kuća obećala da će se boriti protiv ove presude i dodaje da je Trampov pres sekretar Šon Spajser uredbu o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljana sedam zemalja sa muslimanskom većinom nazvao "zakonitom i odgovarajućom".

- Cilj predsednikove uredbe je zaštita otadžbine i on ima ovlašćenje i odgovornost po Ustavu da štiti američki narod - rekao je Spajser.

Tramp: Velika nevolja

Ova odluka izazvala je bes novog predsednika SAD koji se oglasio na Tviteru nekoliko puta od jutros. Tramp je između ostalog, napisao, da je odluka "takozvanog sudije smešna" i da će biti oborena.

"Kada zemlja više nije sposobna da odluči ko može, a ko ne može da uđe, posebno kada je u pitanju bezbednost i sigurnost - velika nevolja", napisao je Tramp, a potom u sledećim tvitovima rekao da su se "neke muslimanske zemlje složile sa zabranom jer znaju da ako pustite neke ljude da uđu unutra - to znači smrt i razarnje".

2024 © - Vesti online