Petak 09.06.2017.
21:48 >> 23:04h
Vestionline

Partizan na kolenima, FMP u finalu na "starijeg brata"

aba-liga.com/FMP
Džona Bolden opet je nerešiva enigma za Stefana Birčevića

Od prvog minuta, "panteri" su zagospodarili terenom, već sredinom druge četvrtine stekli dvocifrenu prednost. Australijanac Džona Bolden je briljirao, dok je omaleni plej Filip Čović sjajno vodio poletni tim domaćina. U nastavku susreta razigrao se Davidovac i crno-beli su srušeni drugi put za dva dana.

S druge strane, indisponirana četa Aleksandra Džikića opet je razočarala. U finale ide motivisaniji tim, dok crno-bele očekuje još jedno tmurno leto i pitanje - kako dalje? Partizan je bez finala ostao posle 19 godina, što je ravno katastrofi po trofejni klub iz Humske.

Partizan nije bio ni blizu pobede. U četvrtoj četvrtini, gosti su pripretili na osam poena zaostatka (67:59) sredinom poslednjeg perioda igre, ali u finišu nisu zadrhtale ruke mlađariji iz Železnika.

Najefikasniji u pobedi "pantera" bio Dejan Davidovac sa 19 poena, Džona Bolden je dodao 16, dok se kod Partizana najviše istakao Vil Hečer sa 18.

Zvezda je rutinski sa 2:0 izbacila Mega Leks. Finalna serija igra se na tri dobijene, a prednost domaćeg terena ima četa Dejana Radonjića.

2024 © - Vesti online