Subota 24.06.2017.
13:13
Vestionline

"Nikolićevi postupci veoma štete interesima Srbije"

Tanjug
Žestoke optužbe LSV-a na račun bivšeg predsednika Srbije

Iz LSV kako navode da njegovi postupci veoma štete interesima naše zemlje.

LSV u saopštenju navodi i da očekuje reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mandatarke za sastav nove Vlade Ane Branabić.

Liga napominje da je Nikolić na čelu Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, da se založio za odobravaje diplomatskog statusa tom centru, kao i da je ocenio da je odnos Srbije prema njemu "trenutak istine'''' koji pokazuje hoće li Srbija u potpunosti postupati u skladu sa željama zapada.

LSV ponavlja stav o negativnim posledicama funckionisanja ove, kako kažu, obaveštajne ispostave Rusije u Srbiji, ocenjujući da "nečinjenje naših vlasti omogućava predstavnicima ove strane države da i dalje sprovode veoma sumnjive aktivnosti".

Ta stranka smatra i da događaji u Crnoj Gori i Makedoniji, kao i, kako navode, umešanost Rusije u njih, ukazuju na razgranatost "špijunske mreže Ruske federacija u našem regionu", kao i da neozbiljan pristup ovom problemu Srbiju može koštati veoma mnogo.

- Srbija je nezavisna država i buduća članica Evropske unije, a ne grubernije Marije Zaharove ili Vladimira Putina - navodi LSV i smatra da "nepatriotska politika Tomislava Nikolića mora biti osuđena. U surotnom, Srbija će ostati talac špijunskih igara Rusije".

Srbija ima sopstvene nacionalne interese, koji uključuju nastavak aktivnosti Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, poručio je juče bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, nadovezujući se na izjavu portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove da je rusko-srpski centar u Nišu samo humanitarnog karaktera i da su apsurdne i nepojmljive optužbe da se radi špijunskoj bazi njene Rusije.

2024 © - Vesti online