Nedelja 16.07.2017.
11:13
Vestionline

Pozoveš telefonom bilo koga - javi se Erdogan

Reuters
A sa druge strane žice - Redžep Tajip Erdogan

Navodi se da se nakon biranja željenog broja umesto zvuka uspostavljanja veze čula glasovna poruka Erdogana koji je sunarodnicima, povodom godišnjice neuspelog puča u Turskoj, čestitao nacionalni praznik "demokratije i jedinstva" kojim se obeležava pobeda nad pučistima.

- Kao predsednik, šaljem čestitke povodom 15. jula, Nacionalnog dana demokratije i jedinstva, i želim milosrđe mučenicima i zdravlje i sve najbolje herojima (koji su porazili pučiste) - glasila je Erdoganova poruka.

AFP navodi da se poruka mogla čuti na telefonima korisnika usluga najveće turske mobilne mreže "Turksel", a list "Hurijet" je javio da se poruka čula i u mreži turskog "Vodafona".

AFP podseća da su korisnici mobilnih telefona u Turskoj u trenutku kada je obeležavana godišnjica puča dobijali SMS poruke od Erdogana, ali da se veruje da je ovo prvi put da je korišćena glasovna poruka.

- Dosta više... Sada si nam ušao i u telefone... Kakva neverovatna uvreda, ovo je poput košmara - napisao je na Tviteru opozicioni poslanik Ajkut Erdogdu.

Oko 250 ljudi je poginulo, a više od 2.000 je povređeno nakon što je više hiljada ljudi, čuvši Erdoganov poziv, izašlo na ulice pre godinu dana kako bi se suprotstavili pučistima.

2024 © - Vesti online