Poklon dijaspore: Dar vredan 6.000 evra

Privatna arhiva
Boris Pistolović (treći sdesna) sa direktorom i profesorima

- Od direktora smo još prošle godine saznali da učenici imaju problem jer ne postoje adekvatni uređaji za ispitivanje vode. Otuda sam preko firme u kojoj radim nabavio upravo tu opremu koja je namenjena prvenstveno za edukaciju učenika. U pitanju su multiparmetralni uređaj za merenje kiseonika, dva refraktrometra, jedan uređaj za merenje alkohola, šećera, voćnog šećera, a drugi za merenje etilen glikola, pripilen glikola i kiseline u bakterijama - ističe Pistolović.
Da je donacija stigla u prave ruke posvedočili su i direktor i jedan od nastavnika ove škole Mirko Pejčić.

Autobus za učenike

Da podsetimo, ovo nije i jedina donacija udruženja Dijaspora istočne Srbije poslata Poljoprivrednoj školi. Pre samo nekoliko meseci, članovi ovog udruženja su poklonili nov autobus za prevoz učenika, koji je odmah i uključen u saobraćaj.
- Ovim se naša saradnja sa Poljoprivrednom školom ne završava. Imamo u planu još akcija, jer bi trebalo da cilj i matice i dijaspore bude veće ulaganje u decu, i njihovo zdravlje, ali i edukaciju - ističe predsednik ovog udruženja Borivoje Krekulović.

- Reflektometar koji smo imali je dosta zastareo, a fotokolorimetar smo pozajmljivali iz drugih škola tako da nismo mogli da pratimo plan i program rada, pa smo pomerali pojedine nastavne jedinice u zavisnosti od toga kada dobijemo aparaturu. Otuda će nova oprema koristiti pre svega u osavremenjivanju nastave na više smerova. Aparati će moći da se koriste u fizičkoj hemiji, analitičkoj hemiji, u mnogim oblastima organske hemije, a pre svega za ispitivanje vode, raznih sokova, tečnosti, mleka i svih tečnih supstanci koje koristimo u nastavi - ističe Pejčić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online