Ponedeljak 29.01.2018.
18:53
Ž. M. - Vesti

Punog srca spremali program

Ž. Marković
Deca sa sveštenikom Simijonovićem

Domaćin slave bili su Milan i Petra Mišković sa decom. Pre početka verskog obreda sa sveštenikom Miroslav Simijonovićem, deca su otpevala svetosavsku himnu. Posle toga je počelo proglašenje novog domaćina slave za sledeću godinu.

Svako dete je uzelo parče slavskog kolača u kome je bio sakriven zlatnik. Sreća i čast je pripala Filipu Simiću, koji je pronašao zlatnik, što znači da su njegovi roditelji Bojan i Silvana domaćini slave sledeće godine.

- Svetoslavska proslava u Vinterturu se tradicionalno organizuje uz pomoć udruženja roditelja Srpske dopunske škole koji su zaduženi za zakup sale, organizaciju posluženja i za zabavni deo programa. Ove godine su nam KUD Zavičaj i pisci ulepšali veče. Moram da pohvalim decu koja su punog srca i vrlo motivisano spremala program u toku redovnih časova i posle njih. Zbog toga kao učitaljica imam stvarno velikog razloga za zadovoljstvo - izjvila je Jelena Todorović-Lazić.

Ž. Marković
Simići će biti kumovi dogodine

Među roditeljima dece bile su familije Adamović, Pešović, Knežević, Petković, Petrović, Radojević, Mišković, Simić, Šaranović, Marenović, Đorđević, Dajić, Zdravković, Letica, Spasić, Antić, Katanić, Milićević, Lazarević i druge.

- Svetosavska zabava je protekla u najboljem redu i zbog toga sam veoma zadovoljan. Ovom prilikom bih zahvalio gostima i svima koju su učestvovali u programu, a pogotovo našim ženama koje su spremile torte i slatkiše za ovu priliku - izjavio je Vojin Knežević, predsednik Školskog odbora Srpske dopnske škole iz Vintertura.

Kum darovao učenike

Domaćin slave Milan Mišković je podario svetosavske paketiće o svom trošku svim učenicima Dopunske škole na srpskom jeziku iz Vintertura.

2024 © - Vesti online