Utorak 13.02.2018.
17:25
Vestionline

Studenti iz Srbije rešili probleme u zabavnom parku u Dubaiju

youtube.com/WhatsOnDubai
Studenti iz Srbije spasonosnim rešenjem otvorili vrata parka (Foto: Ilustracija)

Bilo je potrebno posavetovati vlasnika šta da radi, kako da reši ovu kriznu situaciju da bi izbegao velike finansijske gubitke zatvaranjem ili odlaganjem početka rada parka, kao i nesagledivu štetu koju bi pretrpeo da informacije o nekvalitetnim rolekosterima dospeju u medije.

Studentski tim iz Srbije ponudio je spasonosno rešenje. Zabavni park je otvoren na vreme, bio je top priča u svim medijima, VIP zabava je prošla savršeno, a kompanija je ostvarila planiranu dobit.

- Imali smo samo tri sata da osmislimo rešenje ovog realnog problema, koji nam je do detalja bio prezentovan na 30 kucanih strana. Najvažnija je bila logika i kreativnost. Znali smo da odlaganje otvaranja parka ne dolazi u obzir zbog katastrofalnih posledica koje bi vlasnik imao. Onemogućiti vožnje na rolekosterima, koji su mesecima najavljivani kao najbrži i najuzbudljiviji u svetu, takodje nije bilo prihvatljivo. Shvatili smo da sve zamke možemo da izbegnemo ako ograničimo broj ljudi koji može da se vozi rolerkosterima u skladu sa mogućnostima materijala koji je korišćen za izradu. Posle uspešnog otvaranja i medijske promocije počela je popravka jednog po jednog rolerkostera, tako da se stvar rešavala u hodu - objasnila je Lada Filipović, članica studentskog tima, koji su osim nje činili i studenti FON-a Rastko Damnjanović i Tanja Ilić  i student FEFA Dušan Brujić.

Ovaj realan poslovni problem, koji je u praksi rešavala revizorska kuća KPMG, bio je zadatak na prestižnom studentskom takmičenju “Ace the Case”, koje se organizuje širom sveta, a poslednjih pet godina i u Srbiji.

Prijave za ovogodišnje takmičenje traju do 16. februara, a za učešće se studenti mogu prijaviti putem sajta kpmg.com/rs/atc . Potrebno je samo da pošalju biografiju i motivaciono pismo na engleskom jeziku.

Takmičenje će biti organizovano od 21. do 23. marta. Nagrada za najbolji tim je poseta kancelariji KPMG u Varšavi i obuka sa najeminentnijim stručnjacima u konsaltingu i reviziji.

2024 © - Vesti online