Subota 17.02.2018.
00:22
D. Dekić - Vesti

Podele i na Sretenje

Tanjug
Venci na spomenik voždu: Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

Dok su se suprotstavljene partije prepucavale u borbi za glasove Beograđana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa liderom RS Miloradom Dodikom, premijerkom Anom Brnabić i ministrima obeležavao praznik u Orašcu, s porukom "Srbijo, srećno ti Sretenje".

Ali ni mesto slavlja nisu zaobišla partijska obeležja, jer su članovi SNS-a svog lidera Aleksandra Vučića dočekali sa njegovom kartonskom figurom u prirodnoj veličini i parolom "Predsedniče, voli vas Aranđelovac" na kojoj je bilo vidno crveno srce.

Sindikat želi izvinjenje

Socijaldemokrate Borisa Tadića su zbog neosnovanog hapšenja pripadnika Vojske tražile ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića.
- Vučićev režim je ovim privođenjem prešao graničnu liniju koja je politički sistem delila između polu-diktature i otvorene diktature - ukazali su u SDSS-u, a sindikat Sloga zatražio Vučićevo izvinjenje.

Vučić je poručio da je težak put pred Srbijom kojoj su "podigli velike prepreke" i citirao Hanibala, vojnog komandanta Kartagine.

- Ili ćemo naći put ili ćemo ga sami napraviti - poručio je okupljenima.

Ponovio da Srbija ide ka EU, ali neće zanemariti Rusiju i Kinu.

Naglasio i da su uzalud reforme ako nema ljudi, primetivši da se rađa sve manje dece, a sve veći broj mladih odlazi u inostranstvo.

- Nema boljeg mesta od Orašca da započnemo borbu protiv našeg nestajanja - poručio je Vučić.

Bitka za glasove u prestonici nije jenjavala ni juče, a sva dešavanja nadjačao je eho hapšenja kapetana Vojske Srbije zbog navodnog fizičkog obračuna s aktivistima SNS koji su došli na vrata njegovog stana da traže "siguran glas".

Tako je počasnu paljbu povodom Sretenja začinio transparent "Sramota !!! Dezerter hapsi vojnika!" omladine Demokratske stranke i zahtev da ministar odbrane, "dezerter" Aleksandar Vulin podnese ostavku zbog hapšenja vojnika.

Iznervirani Pokret socijalista, čiji je Vulin lider, uzvratio je gomilom uvreda, a između ostalog su Šutanovca nazvali polaznikom kursa američkog FBI.

Da li se to zastrašuju vojnici i najavljuje šta će se desiti sa onima koji ne podrže SNS, pitaju Dveri koje su sa Pokretom Dosta je bilo podnele inicijativu za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izglasavanje nepoverenja Vladi Srbije, zbog kršenja Ustava.

Provokacija u Sarajevu

U Predsedništvu Srbije je na Sretenje, Milorad Dodik dodelio orden RS na ogrlici Aleksandru Vučiću, a dan ranije je na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu, osvanuo plakat sa nacrtanom mrtvačkom glavom, ispod koje piše "Četnici kostobacani". ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević je ocenio da provokativni plakat ima veze sa demonstracijama Bošnjačkog pokreta ispred zgrade Ambasade, ali i sa državnim praznikom u Srbiji.
Okupilo se svega 20-ak ljudi koji su izrazili protest zbog planiranog potpisivanja "Nacrta zajedničke deklaracije Republike Srpske i Srbije o opstanku srpskog naroda" koje bi trebalo da bude upriličeno u Beogradu. Dodik i Vučić su najavljivali da će predstaviti Nacrt deklaracije, ali do toga nije došlo.








 

2024 © - Vesti online