Ponedeljak 19.02.2018.
13:30
K. M. - Vesti

Dve decenije Srbima na usluzi

Vesti
Osvećenje novih prostorija u Sent Albansu

U prisustvu velikog broja uglednih članova srpske zajednice, klijenata i prijatelja, sveštenik Bojan Vlajić iz crkve Svetog kralja Dečanskog iz Karum Daunsa, obavio je ceremonijalni čin osvećenje nove kancelarije socijalnog servisa.

Koordinator Milan Pualić zahvalio se prisutnima, ali i podsetio na članove i klijente njihove organizacije koji nisu više među živima.

- Srpski socijalni servis postoji već 23 godine, jedan od prvih inicijatora za osnivanje bio je pokojni Lazar Nedeljković. Ideja je prihvaćena od strane Dragutina Ivanovića i mene, današnjeg koordinatora - rekao je između ostalog Pualić i podsetio da je Lazar Nedeljković bio i prvi predsednik njihove organizacije. 

Vesti
Milan Pualić u novoj kancelariji

- Zahvalni smo svim upravnim odborima u godinama iza nas. Posebnu zahvalnost upućujem našim dobrovoljcima i klijentima, da njih nije bilo sigurno ne bi bilo ni ove organizacije. Ogrešio bih se ako ne bih spomenuo bivše radnike koji su nesebično dali svoj doprinos u poslovanju ove organizacije.

Pored kancelarije u Sent Albansu, Srpski socijalni servis poseduje i kancelariju u Dandenongu, na jugoistoku Melburna. One su opremljenje za rad sa klijentima. U vlasništvu poseduju i minibus i dva motorna vozila, pa su tako u mogućnosti da organizuju mnogobrojne aktivnosti za članove naše zajednice, kao što su ekskurzije, izleti i druženja. Organizacija je i zvanično registrovana kao humanitarna organizacija.

Vesti
Maja Traživuk i Olga Stojić sa penzionerima

- U našoj kancelariji u Dandenongu zaposlene su Maja Traživuk i Olga Stojić, a u Sent Albansu Živana Savanović i moja malenkost. Po potrebi jedni drugima dolaze kolegama na ispomoć - rekao je Pualić.

On se takođe zahvalio i srpskim medijima u Melburnu, kao i našem listu "Vesti", koje godinama prate rad i akativnosti njihove organizacije.

Za ovu priliku svi prisutni posluženi su bogatim ručkom.

Značajna pomoć

Od 2016. njihovu organizaciju finansira Federalna vlada Australije, a pored toga dobili su i značajnu pomoć opštine Kejsi u iznosu od oko 40.000 dolara, te Multikulturalne komisije Viktorije u iznosu od 8.000 dolara, kao i donacije od članova srpske zajednice, koje su poslednjih nekoliko godina premašile iznos od 27.000 dolara, dodao je Pualić.

 

 

2024 © - Vesti online