Petak 16.03.2018.
00:54
Z. Marjanović - Vesti

Majka i ćerka narko-šefice?!

EPA/ALEX MURRAY
Foto: Ilustracija

Sveštenik se prilikom saslušanja u policiji branio ćutanjem, ali poslednjih dana je, navodno, progovorio o krijumčarskom lancu čiji je bio deo kako bi pokušao da izdejstvuje nagodbu sa tužilaštvom. Mediji navode da je Jordović istražiteljima rekao da je njega i Marinkovića u narko-lanac uvela Svetlana koja ih je plaćala po svakoj turi. Za ovu poslednju, kada je "pao", Jordović je trebalo da dobije 5.000 evra.

- Plan je bio da automobil kojim su transportovali drogu parkiraju u Albaniju na unapred dogovorenom mestu. Posle izvesnog vremena bi preuzimali vozilo i sa nelegalnim tovarom stavljenim u duplo dno se vraćali u Srbiju. Po povratku u Srbiju vozila sa drogom, takođe po instrukcijama Svetlane P, ostavljali bi na tačno određenim lokacijama odakle ih je "neko" odvozio - saznaje se nezvanično iz izvora bliskog istrazi.

Jordović i Marinković, inače transvestit iz Požege, uhapšeni su u Mrčajevcima kod Čačka pošto su u njihovom pasatu nađena 52 paketa sa ukupno 27 kilograma skanka. Inspektorima koji su ih presreli rekli su da se vraćaju iz manastira Studenica. Petnaestak dana kasnije uhapšene su Svetlana P. i njena ćerka Ana.

Na vozilima duplo dno

Prilikom hapšenja majke i ćerke zaplenjena su i dva audija A4, dva sitroena i po jedan suzuki i pežo. Na svih šest vozila bilo je duplo dno. Jedan deo "voznog parka" pripadao je Svetlani i Ani, a drugi D. B, koji je već osam meseci u pritvoru. Inače, D. B. je, kako pišu pojedini mediji, vlasnik više automobila, među kojima je i pasat u kojem su Jordović i Marinković uhapšeni u Mrčajevcima.

- Svetlana je nezaposlena, do pre neko vreme je radila kao trgovac na pijaci, a njena ćerka je prošle godine kraj pijace otvorila menjačnicu. Imaju mali posed malina, ali im je prihod bio zanemarljivo mali u odnosu na činjenicu da su živele na visokoj nozi. Celo selo se čudilo odakle njima novac - ispričao je za medije meštanin Lopaša.

Svetlana i Ana žive u kući koja naizgled deluje uobičajeno, ali mediji navode da enterijer obiluje luksuzom i odudara od srpske svakodnevice. Ispostavilo se da majka i ćerka imaju mnogo više nego bi što bi mogle imati nezaposlena sredovečna žena i devojka koja je skoro otvorila menjačnicu. Majka i ćerka, takođe, na Zlatiboru imaju dva apartmana u kojima je nađen novac stečen najverovatnije trgovinom narkoticima, a veruje se da dva apartmana nisu i konačan spisak njihovih nekretnina.

"Oduševljen" manastirima

Većina Požežana posle hapšenja sveštenika Milana Jordovića kaže da je u neverici i da "niko ne bi mogao da posumnja da on švercuje drogu". Međutim, mnogi su se prisetili njegovih priča da je često išao u Albaniju zbog toga što je, navodno, bio zadivljen tamošnjim pravoslavnim manastirima. Jordović je, kako se saznaje, u istrazi ispričao da je novcem od droge želeo da kupi stan u Albaniji.

Za Svetlanu P. u kriminogenoj sferi se prvi put čulo u junu prošle godine kada je sa D. B. (36) iz Požege uhapšena na graničnom prelazu Horgoš pošto je u automobilu kojim su izlazili iz Srbije nađeno 30 kilograma skanka. D. B. je tada svu odgovornost preuzeo na sebe i tvrdio da Svetlana nema nikakve veze sa narko-tovarom, pa se odustalo od njenog krivičnog gonjenja.

Šta je sve zaplenjeno

- 1.035 američkih dolara

- 280 evra

- 28.060 dinara

- 50 kanadskih dolara

- 70 konvertibilnih maraka

- 40 švedskih kruna

- 6 automobila

2024 © - Vesti online