Četvrtak 22.03.2018.
21:43
Vestionline

Tadić poziva Vučića na TV duel o Kosovu

A. Čukić
Bivši predsednik Srbije Boris Tadić

Tadić u saopštenju ističe da Vučića poziva na duel ne kao predstavnik opozicije već kao bivši predsednik Srbije.

Poziv prenosimo u celosti: 

"Budući da Aleksandar Vučić sve vreme optužuje bivšu vlast za kosovski problem i obmanjuje građane, pozivam ga na TV duel u kom bismo javno ukrstili argumente i činjenice pred građanima Srbije o ovoj temi. Smatram da građani imaju pravo da budu upoznati sa punom istinom i da je kukavički da konstantno upućuje optužbe, koje su u uslovima medijske blokade jednostrane i bez mogućnosti da javnost čuje i drugu stranu".


"Od dolaska na vlast 2012. godine Vučiću su optužbe na račun bivše vlasti ključni odgovor na svaki problem, od ekonomskih do kosovskog. Ukoliko stoji iza svojih reči koje tako snažno svakodnevno zastupa, predsednik Srbije ne bi trebalo da ima problem da onda javno odbrani te reči u duelu sa bivšim predsednikom. Razumem da takva vrsta TV duela ne spada u uobičajenu praksu u Srbiji, ali istovremeno u našoj istoriji nismo se suočili ni sa fenomenom da neka vlast u tolikoj meri prebacuje odgovornost na bivšu vlast i da su im takve optužbe gotovo jedini odgovor na svako pitanje pred našom javnošću. Ako je to normalna praksa, onda bi trebalo da bude i normalno da se omogući građanima da u TV duelu čuju i drugu stranu. Svakako nije normalno da na moju jasnu argumentaciju o ulozi i formulaciji pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, Vučić odgovara kroz usta dežurnog i osvedočenog klevetnika Jovanova primitivnim odgovorom da je pitanje ”tupavo”. Neodgovorno je da primitivizam klevetnika bude jedini odgovor vlasti povodom ovako ozbiljnih nacionalnih pitanja i jednako ozbiljnih optužbi na račun bivše vlasti".


"Smatram da je ovakav TV duel posebno značajan i neophodan na temu Kosova, jer se radi o najvišim nacionalnim interesima i nedopustivo je da naša javnost o tako važnom pitanju bude izložena samo falsifikovanju istorije i ispiranju mozga lažima. Zato pozivam Aleksandra Vučića da konačno pokaže hrabrost i prihvati TV duel, na koji ga pozivam ne kao predstavnik opozicije, već kao bivši predsednik Srbije i najviši predstavnik vlasti koju Vučić optužuje za sve nedaće sa kojima se naša zemlja suočava od 2012. godine. Nije nikakva hrabrost, ni politička veština zauzeti sve medije i građanima svakodnevno servirati laži, znajući da u ovakvim medijskim uslovima niko na njih ne može jednako da odgovori. Aleksandar Vučić duguje svim građanima Srbije i posebno svojim glasačima ovakav duel, nakon što ih više od pola decenije ubeđuje da je bivša vlast kriva za sve. Ukoliko odbije ovaj duel, biće to najveći dokaz ne samo njegovog ljudskog i političkog kukavičluka, već i toga da sve vreme od dolaska na vlast obmanjuje javnost pred kojom iza svojih reči može stati samo u monolozima u režimskim medijima".

2024 © - Vesti online