Ponedeljak 23.04.2018.
19:19
E. V.

Pravda za Davida

Facebook/Pravda za Davida
Detalj sa protesta u Banjaluci

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, optužio je pojedine visoke funkcionere MUP-a Republike Srpske, uključujući i ministra policije Dragana Lukača i direktora Policije RS Darka Ćuluma, kao i tužioca Dalibora Vreću da su pokušali da zataškaju ubistvo njegovog sina, zbog čega su, kako je naveo, saučesnici u ubistvu.

- Mi ćemo ostati ovde, nećete nas oterati, a vi nećete ostati ovde - rekao je Dragičević pred okupljenim građanima.

Na skup u Banjaluci došli su i ljudi iz drugih gradova RS, kao i iz Federacije BiH, a njihove poruke bile su Pravda za Davida i za svu našu decu i Idemo do kraja. Skup je prošao bez incidenta. Na dosadašnjim okupljanjima građani su, osim što su roditeljima mladića pružali podršku, na trgu polagali cveće i palili sveće u znak pomena na stradalog mladića.

David Dragičević nestao je 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću reke Crkvena u Vrbas. Porodica i prijatelji ne veruju u verziju koju je saopštila policija, prema kojoj se on utopio u rečici Crkvena, već sumnjaju da je brutalno pretučen, držan nekoliko dana u zatočeništvu, a onda bačen u reku.

Okupljanje svake večeri

Kako su istakli organizatori protesta, svake večeri od 26. marta na Trgu Krajine se okupljaju građani tražeći Pravdu i istinu za Davida. Putem Fejsbuka formirana je grupa koja trenutno broji više od 80.000 građana.

 

 

 

2024 © - Vesti online