Sreda 25.04.2018.
11:30
Vestionline

Rada Trajković pisala nemačkom ambasadoru: Vučić pogrešno shvatio poruke Merkelove

Tanjug
Angela Merkel i Aleksandar Vučić

U pismu koje prenosi portal Kossev (www.kossev.info) ona je navela da se Ditmanu obraća kao saborcu, koga dugo poznaje iz vremena dok je radio u Unmiku, a u pismu je izrazila strahovanje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "pogrešno protumačio poruke dobijene od nemačke kancelarke Angele Merkel i da je njene reči ohrabrenja za evropski put Srbije razumeo kao odobravanje za sebe i svoju autokratsku vladavinu lično".

"Gospodin Vučič izgleda duboko veruje i nas sve uporno ubeđuje da ga je Nemačka postavila za nevidljivog namesnika čiji autoritet niko i ničim ne sme izazvati", navela je Rada Trajković i dodala da od Ditmana očekuje reakciju kako se autoritet Nemačke u Srbiji ne bi zloupotrebljavao u lokalne političke svrhe.

Ona je dodala da samo traži "pravo na slobodu da svako iskaže svoje mišljenje, a da mu lična egzistencija i egzistencija porodica ne budu ugrožene". 

"Tražim pravo da u Srbiji svačija deca mogu da neometano rastu pored svojih roditelja, pa čak i ako su - zamislite - ti roditelji opozicionari ili u manjini u odnosu na one na vlasti. Tražim i pravo da ta ista deca, imala ona deset ili pedeset godina, mogu da napreduju i da im se ne ugrožava životni put i karijera bez obzira na političke stavove njihovih roditelja", navela je Rada Trajković.

Ona je dodala da od Nemačke očekuje i da pomogne u otkrivanju ubica Olivera Ivanovića i njihovom privođenju pravdi.

2024 © - Vesti online