Četvrtak 26.04.2018.
05:11
Ž. Marković - Vesti

Svirali za školu

Ž. Marković
Sa muzičarima velikog srca: Veselinka Veselinović-Todorović (druga sleva)

Sunarodnici koji rade u Cirihu kupovinom karata za ovaj koncert su doprineli uspešnoj realizaciji projekta čija je namera da se poboljšaju uslovi za realizaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti školaraca iz sela Korbova, Rtkova i Vajuge kod Kladova. Na ovom koncertu svi umetnici su se odrekli honorara u korist đaka osnovne škole "Hajduk Veljko", tako da se te večeri ukupno sakupilo 3.461,60 švajcarskih franaka.

Honorara su se odrekli i muzičari Tanja Šmitran Makridis, Igor Marinković, Ivan Bašić, Dejan Zorić, Rade Mijatović, Daniel Emanuel Andriesku, Goran Šmitran i Bogdan Topalović.

Zahvalnost direktorke

- Hvala organizatorima, divnim muzičarima i svim ljudima velikog srca što su pomogli da uradimo nešto lepo našoj dečici - zahvalila se putem društenih mreža Jelena Marković, direktorka škole "Hajduk Veljko" iz Korbova.

- Hvala je premala reč za atmosferu i odličnu muziku koju su umetnici priredili publici. Njihov dar je blagodat! Srdačno i posebno se zahvaljujem publici što se odazvala na naš poziv i svojim dolaskom podržala ovu akciju - izjavila je Veselinka Veselinović-Todorović, predsednik Udruženja Stvar srca iz Ciriha i dodala:

- Muzičari su uradili neverovatan gest... Svaka im čast. Pare nisu važne, koliko je važna ljudskost. Hvala im, to su posebni, retki i veliki ljudi. Uklopićemo se jer i malo može biti mnogo, a kad je volja tu, uradiće se nešto.

- Bravo, Veselinka, žao nam je što nismo bili u prilici da prisustvujemo ovom koncertu, ali svaka ti čast za ovu humanitarnu akciju-izjavila je Kristina Andrić iz Frajburga

Ž. Marković
Stari temelj letnje učionice u Korbovu

 

Deci još jedna učionica

U dvorištu Osnovne škole "Hajduk Veljko" u Korbovu kod Kladova stoji samo temelj srušene učionice.

Izgradnjom te letnje učionice deca će dobiti još jednu prostoriju za rad.

 

2024 © - Vesti online