Utorak 01.05.2018.
21:03
Vestionline

Stankovićev Lube izborio majstoricu, sjajni Atanasijević nedovoljan za Peruđu

EPA/KRZYSZTOF SWIDERSKI

 

Bio je ovo njihov deseti meč ove sezone, a posle dva finala, u okiviru Kupa i Superkupa, u kojima je Peruđa bila bolja, ova dva tima su se našla i u završnoj borbi za titulu prvaka. Domaćin je bio bolji tokom čitavog susreta, i sem malog pada u finišu drugog seta, apsolutno su kontrolisali rezultat i dešavanja na terenu.

U prvom setu, tim iz Ćivitanove je vodio od prvog do poslednjeg poena, a slična situacija viđena je i u drugom delu igre, kada je gostujući tim prvi put poveo pri rezultatu 24:23, a malo kasnije realizovao drugu set loptu i stigao do izjednačenja.

Početak trećeg seta protekao je u izjednačenoj igri, da bi sredinom tog seta domaćin preuzeo inicijativu i sa par dobrih napada Sokolova i Huantorene došao na korak od trijumfa. Pomenutom dvojcu u četvrtom setu pridružio se maestralni kapiten Lubea Dragan Stanković, i sa 8 poena u tom periodu je doprineo da tim iz Ćivitanove dođe do izjednačenja u seriji.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je Osmani Huantorena sa 25 osvojenih poena, Cvetan Sokolov je dodao 18, a Stanković 12, od toga je ostvario po 4 asa i 4 poena iz bloka. Na drugoj strani, ponovo je bolji od ostalih bio Aleksandar Atanasijević koji je upisao 20 poena, a Marko Podraščanin je zabeležio 6.

2024 © - Vesti online