Petak 04.05.2018.
11:20
Vestionline

Kokoškov: Ponosno se vraćam u Finiks!

EPA/SEDAT SUNA
Sada razmišlja samo o Juti: Igor Kokoškov

Srpski trener Igor Kokoškov ispisaće stranice NBA istorije jer će ovog leta postati prvi trener u najjačoj ligi sveta koji je rođen u Evropi. Kokoškov je radio u mnogim NBA klubovima, a konačno će biti prvi trener jedne ekipe.

- Oduševljen sam što ću imati priliku da vodim Finiks Sanse i zahvaljujem se Robertu Sarveru i Rajanu Mekdonou što su mi dali ovu priliku. Veoma sam naravno ponosan, jer ću biti prvi glavni trener koji je odrastao van Severne Amerike, a takođe mi je veoma drago što ću se vratiti u Finiks i Sanse, gde je moja porodica već 10 godina. Tu sam bio deo veoma talentovanih i uspešnih timova i radujem se što ću ponovo raditi tu. Moje vreme provedeno u Juti nema vrednost i sada smo trenutno u veoma važnoj plej of seriji i igrači i treneri zahtevaju moju punu pažnju. Na kraju sezone posvetiću se novom izazovu, a to je izgradnja jednog snažnog programa i pravljenje uspeha kog navijači u Finiksu zaslužuju - poručio je  Kokoškov.

Igor je inače u karijeri radio u OKK Beogradu, Partizanu, na univerzitetu Misuri, zatim u Detroitu, Los Anđeles Klipersima, Klivlendu, Finiksu, Orlandu, a od 2015. je u Juta Džezu. Kokoškov je bio selektor Gruzije i Slovenije.  

2024 © - Vesti online