Utorak 15.05.2018.
08:28
S. Đurić - Vesti

Albanac divljao na sceni

Tanjug/AP
Zadovoljni nastupom: Balkanika

Drugo mesto pripalo je Eleni s Kipra, dok je treće mesto zauzeo Austrijanac Cezar Sampson. Naši predstavnici Sanja Ilić i Balkanika s pesmom "Nova deca", iako s pobrali sve simpatije publike u Altis areni i nagrađeni gromoglasnim aplauzom zauzeli su 19. mesto.

Predstavnica Estonije Elina Nešajeva ostaće osim po snazi svog glasa upamćena i kao učesnica sa najskupljom haljinom u istoriji Evrosonga, za koju je izdvojila 65.000 evra.

Tanjug/AP
Upao na binu: Mladić koji je oteo mikrofon Engleskinji

Finale 63. Evrosonga obeležio je skandal koji se desio kada je tokom nastupa Velike Britanije na binu upao muškarac i pevačici Suri oteo mikrofon, nakon čega je odmah reagovalo obezbeđenje, koje ga je odvuklo. U šoku, svi su se pitali ko je dečko koji je prekinuo nastup, a kako se moglo videti, na njegovoj majici piše naslov "Dela britanske državne mafije" i adresa jednog sajta.

Reč je o samozvanom aktivisti za slobodu medija i autoru nekoliko e-knjiga, koji se predstavlja kao dr A. C. Na Instagramu je napisao da je "Albanac koji se pravi da je Britanac"! Već je upadao u britanske emisije i time se hvalio na Instagramu, a njegov potez prekidanja nastupa pevačice Velike Britanije fanovi Evrosonga oštro su osudili. Nakon scene koja ju je zadesila, Suri nije uspela da suzdrži suze.

Organizatori su joj ponudili da ponovi nastup, ali je ona to odbila. Pre nego što je na binu izašla Balkanika koja je pevala pod brojem 10, odmah posle Engleskinje, napravljena je pauza kako bi se sve smirilo. Povodom incidenta oglasio se i Sanja Ilić.

Emotivno

Grupa Balkanika u finalu je nastupila istog dana kao pre 11 godina Marija Šerifović, kada je sa pesmom "Molitva" donela pobedu našoj zemlji. Srbija je tog 12. maja 2007. godine prvi put nastupila na Evrosongu kao samostalna država i odnela trijumf. Tim povodom oglasila se i Marija.
- Na današnji dan, pre 11 godina, jedno ludo i tvrdoglavo biće koje je imalo samo 22 godine, ostvarilo je svoj najveći san. I još važnije, ujedinilo čitav Balkan. Dokaz da se snovi ostvaruju samo onima koji to dovoljno jako žele i daju sve od sebe da tako bude. I želim svima koji slave, kao i mojoj porodici, da čestitam slavu Sv. Vasilije Ostroški - napisala je Marija na Instagramu ispod fotografije stare 11 godina.

- Na samom kraju nastupa Engleskinje uleteo je dasa, uzeo joj mikrofon. Onda su uleteli iz obezbeđenja, odveli ga u hodnik tačno ispred Balkanike i počeli da ga tuku, besomučno da su naši bili u šoku. Jedva su izašli na scenu i Danica je jedva otpevala uvod. Posle je sve bilo super i hvala bogu da taj nemio događaj nije uticao na nastup Balkanike i stvarno ne mogu da verujem da se to dešava. Toliko ima obezbeđenja, toliko ima ljudi koji rade svoj posao. Baš je bez veze - rekao je Sanja Ilić za medije.

Voditeljka zaprosila Ljubu

Naši predstavnici ponosni su, kako je rekao Sanja Ilić, što su imali priliku da pokažu sve ono na čemu su radili prethodnih meseci. Maksimalnih 12 poena Srbija je dobila od Crne Gore, prvih devet poena od Azerbejdžana, a od Makedonije osam poena. Zanimljivo je da je stručni žiri Albanije našim predstavnicima dao tri poena. Voditeljka Evrovizije oduševila je sve kada je javno pred milionima upitala člana grupe Balkanika Ljubomira Dimitrijevića da se venča sa njom, pa ga predstavila kao svog muža. Ovacije su usledile kada je lepa voditeljka prišla Balkanici, a nakon što su je Aleksandar Radulović i Mladen Lukić poljubili u obraz i izjavili da su zaljubljeni u nju, ona je svojim postupkom sve nasmejala. Okrenula se ka najstarijem članu grupe, Ljubomiru Dimitrijeviću, a zatim pred svima poručila:
- Meni se sviđa on, hoćeš da se venčaš sa mnom?
Kada je odgovrio potvrdno, ona je rekla:
- Ovo je moj muž!






 

2024 © - Vesti online