Sreda 16.05.2018.
12:47
Tanjug, Vestionline

Završava se SL: Spartak u Humskoj, "kuva" u Ivanjici

EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ
Za dostojan oproštaj: Danilo Pantić

Osim duela novog prvaka Crvene zvezde i Voždovca, kada je za subotu zakazano šampionsko slavlje na stadionu "Rajko Mitić", ostale utakmice igraju se sutra. Potpuno zamršena situacija je u borbi za opstanak, trenutno je ugrožena Bačka ali ima "zicer" na svom terenu protiv otpisanog Borca, dok u direktnom duelu u Ivanjici odlučuju Javor i Rad.

Ostali iz plej-auta su sigurni samo zbog toga što su imali bolje pozicije pred podele bodova, pa prevelikog takmičarskog značaja neće biti u susretima Radnik - Mladost i Zemun - Mačva.
Slična trka je i za evro-scenu, trećeplasiranom Spartaku treba bod da izbori kvalifikacije za Ligu Evrope, ali na terenu Partizana u Humskoj, dok Radnički u Nišu dočekuje Napredak i pobedom može da se pridruži Subotičanima, pod pretpostavkom da Mladost ne iznenadi Partizan u finalu Kupa Srbije. Na Banovom brdu fudbaleri Čukaričkog, po odlasku trenera Nenada Lalatovića, igraju sa Vojvodinom i pored trijumfa potreban im je kiks Radničkog u Nišu.

Raspored poslednjeg kola plej-ofa: Čukarički - Vojvodina (19 sati), Partizan - Spartak (19), Radnički Niš - Napredak (19). Subota: Crvena zvezda - Voždovac (20).

Tabela: Crvena zvezda 57, Partizan 40, Spartak 37, Radnički 34, Voždovac 33, Čukarički 32, Napredak 30, Vojvodina 25.

Plej-aut: Javor - Rad (17), Bačka - Borac (17), Radnik - Mladost (17) i Zemun - Mačva (17).

Tabela: Mladost 27, Radnik 25, Zemun 25, Mačva 25, Rad 25, Javor 23, Bačka 22, Borac 15.

2024 © - Vesti online