Ponedeljak 11.06.2018.
18:00 >> 14:07h
K. N. - Vesti - Foto: djecjidom.com

Hvala na istrajnoj podršci

djecjidom.com
Dečji dom "Rada Vranješević"

Uspeli smo to da učinimo pre velikog praznika Vidovdana, kako bi štićenicima ovog Doma koliko-toliko ulepšali tešku svakodnevicu. Zaposleni u ovom Domu, dobrotvorima izdaleka uputili su veliku zahvalnost. Prema njihovim rečima na sam pomen imena Rajke Tarlać, čovek ne može da ostane ravnodušan, posebno imajuću u vidu da ne prođe mnogo vremena a da im ova žena velikog srca ne pošalje pomoć.

- Hvala svima koji su bili i ostali uz nas poput dobre Rajke i njenih isto toliko plemenitih prijatelja. Oni su godinama uz našu decu i trude se da im donesu osmeh na lice, a nama olakšaju brigu o njima. Takva podrška mnogo znači, posebno kada imate toliko dece svih uzrasta o kojima treba brinuti i omogućiti im da u nekom trenutku život preuzmu u sopstvene ruke. Ovog puta, donaciju ćemo utrošiti na kupovinu prehrambenih i higijenskih proizvoda. Imamo potrebe i za određenim tehničkim stvarima poput popravke fasade Doma i kombi vozila, koje svakodnevno koristimo za potrebe prevoza dece i mladih. Ipak, za to su potrebna velika novčana sredstva - poručili su iz Doma "Rada Vranješević", koji je nedavno proslavio i 70 godina postojanja.

Kao druga porodica

Svojom organizacijom, raznovrsnim aktivnostima i sadržajem, Dom nudi sve ono što bi trebala da obezbedi porodica. Kroz svakodnevni rad podstiču se, prate i usmeravaju psihofizički rast i razvoj, izgrađuju se kulturne, higijenske i radne navike i izgrađuje se konstruktivan i aktivan odnos prema životu i društvenoj sredini.

U njemu boravi 84 dece i mladih svih uzrasta - od beba do studenata, tako da su potrebe Doma velike i slične potrebama svakog domaćinstva. To vrlo dobro znaju i naši zemljaci sa dalekog kontinenta, pa ne čudi što ovaj Dom i njegove štićenike, male i velike, ne zaboravljaju. Dom, inače, obezbeđuje socijalno-zdravstvenu zaštitu, vaspitanje i obrazovanje, osposobljavanje za samostalan život i rad najugroženijoj kategoriji stanovništva.

Pri tome, misli se na decu i mlade bez oba roditelja, nepoznatih roditelja, napuštenih od strane roditelja, roditelja lišenih roditeljskog prava ili sa zdravstvenim problemima, ali i decu i mlade iz porodica sa socio-ekonomskim problemima, sa poremećenim porodičnim i partnerskim odnosima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.



 

2024 © - Vesti online