Četvrtak 13.09.2018.
22:55
Z. Mirković - Vesti

Nema pasoša za domino damu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Domino dama poznata pod imenom Sendi podnela je, pre tri godine zahtev za dobijanje državljanstva i naišla na prepreku.

Iako je odlično integrisana, nema policijski dosije i nema dugove, njoj se odbija zahtev za državljanstvo samo zato što je udata za bivšeg klijenta.

Naime, SEM ocenjuje da nije jasan dokaz o bračnoj zajednici, iako je Služba za migracije Ciriha, grad u kome živi i radi kao domino dama i gde bičuje svoje mušterije, bez ikakvih primedbi prosledila njen zahtev višoj instanci.

Naša zemljakinja je molbu podnela 2015. godine i zatražila olakšani prijem u državljanstvo, pošto u Švajcarskoj živi skoro tri decenije.

- Ovde se osećam dobro, ovde žive moj muž, moji prijatelji - kazala je ona.

Nakon dva propala braka, ona se udala za Švajcarca kojeg je upoznala pre dve decenije i koji joj je bio mušterija. SEM sumnja da se ne radi o pravom braku, i zatražio je razjašnjenje od ciriške službe, zbog razlike u godinama koja iznosi 11 godina.

Policija je, tom prilikom, ustanovila da žena poseduje dve prijave stana, a na jednoj se nalazi ime jednog drugog muškarca na sandučetu za poštu.

Ona je objasnila da je ranije živela sa jednim kolegom, a pošto je njen suprug prijatelj s njim, u potrazi su za većim stanom za sve troje.

Inače SEM sumnja u vernost pomenute žene iz bivše Jugoslavije, te je u jednom pismu napisao da "bračni parovi duguju jedni drugima vernost", te joj dostavio katalog pitanja vezanim za brak.

Naime, SEM smatra da se ne radi o braku iz ljubavi, već o prijateljskoj vezi.

- To što bračni par uzima stan sa prijateljem je neobično. Šta kažete na to? - upitao je SEM.

Nada uprkos svemu

Dotična dama je poslala SEM-u brojne fotografije na kojima je se vidi kako je na putovanjima samo sa mužem, čime dokazuje brak.
I pored dosadašnjeg protivljenja ona se nada da će Državni sekretarijat Švajcarske za migracije ipak doneti pozitivnu odluku na njenu molbu.

2024 © - Vesti online