Ponedeljak 26.11.2018.
14:00 >> 18:44h
F. Rodić

Đorđević: Lučić, Micić i Jović igraju protiv Grčke

Vestionline
Aleksandar Đorđević

Selektor Aleksandar Đorđević je otkrio da u prvom meču neće imati na raspolaganju sve igrače. Dvojac iz Bajerna će biti uz reprezentaciju i protiv Izraela, ali neće igrati jer imaju dan ranije meč Evrolige protiv Makabija.

- Jović, Lučić i Micić neće igrati protiv Izraela, ali će se pridružiti reprezentaciji u meču protiv Grčke u Beogradu. Pričali smo sa ljudima iz Bajerna. Jović i Lučić će ostati sa nama posle utakmice sa Makabijem. Ali neće igrati protiv Izraela jer to nije realno, meč s Makabijem završava se kasno uveče. Oni će se vratiti avionom sa nama u Beograd. I biti tu za meč sa Grčkom. U dogovoru sa Efesom i Vasilije Micić će nam se priključiti za meč sa Grčkom. Tu su svi, Zagorac ima povredu nosa, ali problemi sa povredama su normalni - izjavio je Đorđević.

- Srbija je zemlja košarke, talenta ne manjka. Igrači sa dodatnim radom bore se za poziciju i kada dođu do bolje pozicije nema te borbe. Na nama je da im dižemo samopouzdanje. Igramo na svežinu i kvalitet. Mnogi su imali vrlo teške, naporne utakmice i gledaćemo da ih fizički preopteretimo - dodao je selektor.

On se nadovezao i na igrače koji imaju sporedne uloge u timu.

- Nama kalendar ne dozvoljava da dovodimo lidere, najbolje igrače. Najviše trpi sama reprezentativna košarka. I mediji i navijači, svi trpe. Cilj nam je medalja i nemamo prava ni za kakve druge ciljeve - rekao je selektor.

Srbija se u drugoj rundi kvalifikacija nalazi u grupi L sa Grčkom, Izraelom, Estonijom, Nemačkom i Gruzijom.

U okviru „šestog“ poslednjeg prozora kvalifikacija za SP 2019 u Kini, Srbija 21. februara 2019. gostuje Estoniji, da bi tri dana kasnije naša reprezentacija dočekala Izrael.

Na Svetsko prvenstvo će se plasirati po tri najbolje reprezentacije iz četiri novoformirane grupe.

2024 © - Vesti online