Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 24.03.2012.
18:43
Blic A

Nove tužbe protiv odgovornih za pogibiju u TV Beograd

Zamenica republičkog javnog tužioca Gordana Janićijević izjavila je da će "nadležno tužilaštvo" bez odlaganja razmotriti nove dokaze i pokrenuti postupke protiv osoba odgovornih za pogibiju šesnaestoro tehničara TV Beograd, tokom intervencije NATO 1999, saopštio je danas Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM), pi[u beogradski mediji.

Beograd u noći tokom NATO bombardovanja
 

- Obavešteni smo da ima prostora za dalje istražne postupke - rekla je ona u petak na sastanku s predstavnicima porodica sa RTS-a i JUKOM-a.


Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal je početkom februara obavestilo Republičko javno tužilaštvo da bi pojedina lica, koja nisu bila obuhvaćena suđenjem bivšem direktoru RTS-a Dragoljubu Milanoviću, mogla biti podvrgnuta krivičnom gonjenju na temelju dostupnih dokaza.

Predstavnici porodica izvestili su tužilaštvo o svom zahtevu da se ta lica u eventualnim optužnicama, bez obzira koje tužilaštvo za njih bude nadležno, tretiraju kao funkcioneri konkretnih državnih tela koji su primili i izvršili konkretna naređenja, a ne kao izolovani pojednici.


Porodice su prve krupne dokaze o eventualnoj krivici vojnog i državnog vrha za smrt svojih najdražih podnele Specijalnom tužilaštvu pre šest godina, a pre tri godine i formalni zahtev za pokretanje procesa, potkrepljen novim dokazima.


Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac obratile su se u novembru, a razgovor u petak usledio je nakon javnog apela JUKOM-a, od 12. marta ove godine.

Porodice poginulih, gradonačeknik Beograda Dragan Đilas, udruženja građana i strani ambasadori položili su povodom 13 godina od početka NATO bombardovanja, vence na spomenik poginulim radnicima RTS-a.

POVEZANE VESTI

Subota 24.03.2012. 19:37
Опет пишу "београдски медији" !! Знају ли српски медији да пишу?
Subota 24.03.2012. 20:32
... rekoh ja da ce vampiri da se pojave i tako ce 78 dana da se prica samo o odredjenim zrtvama to je sramota nipodistavati ostale zrtve...Ako imate M()()da optuzive privatno OLBRAJTOVU , SOLANU , KLARKA ,KLINTONA i ostalu kamarilu, ONI su sejali BOMBE da li sada treba svaki vojnik koji je branio otadzbinu sada da tuzi drzvavu sto je branio i sto je bila duznost ? da li svaki radnik koji je radio za vreme bombardovanja da tuzi nekog ,da li lekari treba da tuze nekog sto su bili u bolnici za vreme bombardovanja kada su bombe padale na njih , da li treba sad rodbina nislija da tuzi gradonacelnika nisa sto su padale kasetne bombe po centru Nisa ?
Subota 24.03.2012. 22:52
Baš sam staromodan nikako da uhvatim ovaj ,,novi način razmišljanja koji nas vodi u evropu,,. Ali evo probaću: 18. aprila 1999. godine neki polupismeni ubica u ulozi nato pilota po komandi još gorih ubica ispaljuje projektil na Batajnicu i ubija trogodišnju Milicu Rakić koja je u tom momentu bila na svojoj noši u svom kupatilu. E sad po mom razmišljanju krivci za to svirepo ubistvo su nato zločinci, ali vidim da bih ušao u eu moram drugačije da počnem ,,razmišljati,, tj. krivi su njeni roditelji koji su je stavili na njenu nošu u njenom kupatilu. Da li su svesni ovi ljudi da se njihovi najmiliji prevrću u grobu zbog njihovih tužbi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online