Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 14.05.2012.
11:04
Pressonline A

U istoj ulici 12 parova blizanaca

Na manje od stotinak metara u Uvcu kod Priboja živi 12 parova blizanaca. Meštani kažu da se ponose što se u istoj ulici stalno rađaju blizanci.

Foto: ilustracija
 


Braća od stričeva Slobodan, Aleksandar i Miodrag Nikolić žive u komšiluku i imaju blizance.


Naselje zvano Blizanci
- Ovde na Uvcu na ovih stotinak metara, gde živi tek nekoliko desetina stanovnika, u desetak porodičnih kuća rodilo se čak dvanaest parova blizanaca i taj trend se nastavlja. Ne znam zašto je to tako, ali mi smo veoma ponosni na tu činjenicu - priča nam Slobodan Nikolić, poznati pribojski stomatolog, koji sa suprugom Sandrom, medicinskom sestrom, ima šestogodišnje blizance Jakšu i Branislava. Slobodan i njegova braća od stričeva Aleksandar i Miodrag rođeni su u junu 1965. godine, što je takođe neobično, imaju takođe blizance, sedmogodišnje Luku i Saru i 18-godišnjake Miroslava i Miloša.


- Do njih je i kuća Žarka i Slađe Nenadić, u kojoj žive bliznakinje Bojana i Božica, istina već stasale devojke, a uz njih je kuća Zorana i Jelene Đurović, koji imaju dvogodišnje bliznakinje Jovanu i Nevenu. Niz blizanaca na Uvcu, odmah uz pomenute kuće i porodice, nastavlja se sa osmogodišnjim blizancima Milošem i Markom Prijovićem, u prelepoj kući njihovih roditelja Jagoša i Vide Prijović. Spisak blizanaca na Uvcu time se ne završava - u istom delu gde žive i ostali blizanci rođeni su i dvadesetogodišnji Milivoje i Milena Lučić, koji žive sa roditeljima Vojom i Slavicom Mandić, zatim njihovi vršnjaci Nenad i Dragan Tripković, koji takođe žive na Uvcu sa roditeljima Mijom i Dobrinkom Tripković, a tik uz njih je i dom Nebojše i Milene Bakić, koji imaju dvogodišnje bliznakinje Ninu i Taru.


Nekada bio manjak žena
Slobodan Nikolić objašnjava da je nekada bio manjak devojaka.
- Šezdesetih godina prošlog veka, kada su se razvijali FAP i Priboj devojke su se tražile konkursom kako bi se momci iz Priboja ženili i formirali porodice. Kažu da je tada na igrankama bilo i po 200 mladića, a samo desetak devojaka - kaže Slobodan.


Slobodan Miković, Nikolićev rođak i komšija, službenik u opštinskoj upravi u susednom Rudom, kaže da ovoliki broj blizanaca nije nikakav fenomen.


- Ovo pribojsko prigradsko naselje toliko je lepo i zdravo za život da ga mi ne bismo menjali. Zdrav vazduh i voda, sami uzgajamo voće i povrće, živimo bez ikakvih stresova i sjajno se družimo i poštujemo kao komšije i rodbina. Možda je i to razlog da se ovde rađaju isključivo blizanci. Evo u našem prvom komšiluku, u selima Rača i Štrpci, koliko mi znamo, nema nijednog para blizanaca, ne pamtimo da ih je bilo i u prošlosti - priča Slobodan.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.05.2012. 13:12
I biće ih još, obično blizanci i sami imaju blizance, proradi nasledni faktor.
Ponedeljak 14.05.2012. 15:01
ovvoliko blizanaca na jednom mesto znaci samo : ili su se umesali vanzemaljci , ili su bili na vestackoj oplodnji, ili im je 1 roditelj zajednicki :D bliznjenje kod coveka je retka stvar. normalno je da ima 1 plod u materici...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online