Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 14.10.2015.
09:14
Tanjug, Vestionline A

Brisel otvorio karte: Priznajte Kosovo za ulazak u EU

I dok su premijeri Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Isa Mustafa, po ko zna koji put u Briselu dogovarali potpuno sprovođenje sporazuma postugnutog 25. avgusta 2015. godine, iz Evropske unije stigao novi uslov Srbiji za otvaranje poglavlja u procesu pristupanja EU.

Twitter/Federica Mogherini
Ponovo na okupu u Briselu: Vučić i Mustafa

Vučić i Mustafa su sinoć tokom neformalne večere koju je organizovala šefica evropske diplomatije Federika Mogerini ponovili da ostaju posvećeni sprovođenju svih ranije postignutih sporazuma, naročito onih usvojenih 25. avgusta u Briselu, navodi se u šturom saopštenju objavljenom na Tviter nalogu Maje Kocijančič, portparolke Mogerinijeve.

Međutim, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je sinoć u Briselu da postoji novi amandman na predlog platforme za pregovaračko Poglavlje 35 kojim se dodatno pogoršavaju uslovi za evrointegracije Srbije i vrši pritisak da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova.

Đurić je rekao da se amandmanom vrši dodatni pritisak na Srbiju u pokušaju da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova i dodao da je predlagač amandamana Nemačka, a podržavaju ga Velika Britanija i Hrvatska.

"Premijer Aleksandar Vučić veoma ozbiljno razmišlja o tome na koji način posmatrati budućnost procesa dijaloga, političkog života u zemlji, možda i same vlade", rekao je Đurić.

On je rekao da će premijer, kao i cela vlada, u narednim danima veoma intenzivno razmišljati o tome šta i kako dalje.

Đurić je rekao da EU treba otvoreno da kaže da li nas želi ili ne, ali da ovo što sad predstavljaju ne govori ništa dobro o željama i namerama u vezi sa učlanjenjem Srbije u EU.

Dačić: Samo šta je dogovoreno, ni korak dalje

Tanjug
Ivica Dačić

Sve što je dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma biće sprovedeno, ali nećemo ići ni korak dalje, izjavio je srpski ministar inostranih poslova Ivica Dačić nakon dva ipo sata razgovora Vučića i Mustafe o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Po završetku neformalnog sastanka Vučića i Mustafe sa Mogerinijevom, Dačić je sinoć novinarima u Briselu rekao da će srpski premijer razjasniti sve nedoumice u vezi sa procesom normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

Upitan da prokomentariše kontroverze u vezi sa Poglavljem 35 pregovaračkog procesa, Dačić je rekao da to takođe spada u premijerov resor.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.10.2015. 12:54
Mnogi ljudi koji nisu glupi i ludi su to znali jos pre ptnaest godina i do sad pricaju o tome ali dzaba, narod je generalno glup i slep a na vlasti kao i u medijima sede izddajnici. Izddajnici koji to vrlo dobro znaju ali se prave ludi kako bi se obogatili na narodnoj nesreci i neprijateljima sto dublje uvukli u guzicu.
Sreda 14.10.2015. 13:22
Koliko treba proteci vode da neki politicari otkriju toplu vodu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online