Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
27.10.2015.

Svetlana Zaharova (36)

Jedina umetnica na svetu sa titulom primabalerina asoluta Svetlana Zaharova (36) nastupila je u Beogradu u okviru Bemusa u ulozi plesačice Nikije, zaljubljene u vojnika. Zaharova je igrala na svim velikim svetskim scenama, ali kaže da je s radošću došla u Beograd gde će imati podršku solista Boljšoj teatra Mihaila Lobuhina i Ane Tihomirove.
- To je grad u kom imam mnogo prijatelja i divnu publiku, a svaku priliku iskoristim da obiđem hram Svetoga Save - poručila je Zaharova.

Zoran Babić (44)

Beogradski mediji objavili su da su se poslanici SNS-a obrušili na šefa svog kluba Zorana Babića (44) jer tvrde da ih lapsusima obruka kad god otvori usta.
- Poslanici su dugo ćutali, ali im je prekipelo i kažu da im se cela Srbija smeje zbog Babićevih lapsusa "vazduplohovac", "teleprontovanje", kao i kada se javno divio premijeru Aleksandru Vučiću jer je izdržao 14 sati na sednici, a da ne ode u toalet - priča izvor medija.

26.10.2015.

Dušan Petričić (69)

Poznati srpski ilustrator i karikaturista Dušan Petričić dobitnik je novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost. U obrazloženju žirija Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) navodi se da je Petričić "simbol kreativne i angažovane vertikale naše duhovnosti", a njegov stvaralački opus "sećanje na najvrednije stranice naše kulture i umetnosti".

Nemanja Šarović (41)

Viši sud u Beogradu osudio je na mesec dana zatvora, uslovno na godinu dana zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Nemanju Šarovića zato što je u novembru 2012. na protestu zbog puštanja na slobodu Haradinaja zapalio zastave EU, NATO, SAD i Kosova. Šarović se nije odazvao pozivu suda verujući da presuda ne može biti izrečena bez njegovog prisustva.

24.10.2015.

Predrag Milanović (41)

Za razliku od opština širom Srbije koje se guše u dugovima, privreda opštine Svilajnca, na čijem čelu je Predrag Milanović (41) je za prvih osam meseci ove godine u spoljnotrgovinskoj razmeni ostvarila višak od oko 25 miliona evra. Saradnja je bila najintenzivnija s Nemačkom u koju je izvezeno robe u vrednosti od 23 miliona evra, a uvezeno robe za samo 500.000 evra.
 

Milo Đukanović (54)

Premijer Crne Gore Milo Đukanović (54) još jednom je pokazao da su mu draži Albanci i Hašim Tači, ali i fotelja, nego odvajkada bratski srpski narod. Crna Gora glasala je za prijem Kosova u Unesko, a Milo se tim povodom pohvalio kako je to sasvim normalno i u duhu politike koju vodi njegova država, koja je među prvima i priznala nezavisnost samoproglašene države Kosovo.

23.10.2015.

Emir Kusturica (60)

Emir Kusturica, proslavljeni režiser, otvoriće ovogodišnji beogradski Sajam knjiga 25. oktobra, saopštio je gradski sekretarijat za kulturu. Ova čast mu je pripala u godini kada sajam slavi šest decenija postojanja, tokom kojih je ova manifestacija dostojanstveno odolevala burnim periodima istorije. Ove godine očekuje se više od 1.000 izlagača, od čega 500 domaćih i oko 80 inostranih.

Dževad Jahić (68)

Ni posle burnog reagovanja javnosti profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu Dževad Jahić, nije promenio ploču i uporno tvrdi kako zaista postoje "genetski četnici". U svom rečniku bosanskog jezika on je uneo dosta reči kojima vređa Srbe, a između ostalih i reč "četnikuša" i "đikan". "Delo" profesora Jahića naišlo je na gotovo jednodušnu osudu jezičkih stručnjaka koji kažu da vrvi od mržnje.

22.10.2015.

Nemanja Radulović (30)

Srpski violinista Nemanja Radulović (30) dobio je u Berlinu prestižnu evropsku nagradu Echo Klassik, koja se godišnje dodeljuje najboljim muzičarima iz oblasti klasične muzike. On je na svečanoj ceremoniji proglašen najboljim mladim violinistom zahvaljujući poslednjem albumu "Journedž East". Nagrada već slavnom violinisti dodeljena je na njegov 30. rođendan.

Siniša Mali (43)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali (43) nemušto je demantovao da ima 24 stana u Bugarskoj, a Krik, mreža za istraživanje kriminala i korupcije koja to tvrdi došla je i do saznanja da je prvi čovek Beograda istovremeno i direktor dve of-šor kompanije na Devičanskim Ostrvima. Agencija za borbu protiv korupcije najavila je postupak provere kako bi utvrdila da li se Mali ogrešio o zakon.

21.10.2015.

Ivica Dačić (49)

Ivici Dačiću (49), lideru socijalista i šefu srpske diplomatije, pao je kamen sa srca jer je do daljeg sačuvao fotelju pošto je premijer Srbije Aleksandar Vučić odustao od prevremenih izbora. Dačić je od starta bio protiv vanrednog izjašnjavanja naroda, a upućeni tvrde da je to upravo zbog toga što bi u postizbornom mešanju karata mogao da ostane kratkih rukava i bez slatkog zalogaja vlasti.

Biljana Srbljanović (45)

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović (45) prekinula je snimanje spota pevačici Ivani Pavković jer nije mogla, kako je napisala na svom Fejsbuk profilu, da sluša turbo-folk. Spot je sniman u zgradi u kojoj Srbljanovićeva stanuje, a snimanje je uredno prijavljeno stanarima i policiji. Ona je nedavno bila u žiži srpske javnosti i zbog posedovanja droge zbog čega je imala posla i sa policijom.

20.10.2015.

Dušan Ivković (71)

Ne može Duda bez košarke! Dušan Ivković (71), legenda srpske košarke, trener kojeg bi poželela svaka košarkaška ekipa, operisao je srce i ne razmišljajući o zdravlju dan nakon operacije vodio je turski Efes do pobede u prvom kolu Evrolige. Jedan je od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena, a valja pomenuti samo da je s reprezentacijom Jugoslavije je uzeo tri zlatne medalje na evropskim prvenstvima.

Snežana Bošković Bogosavljević (51)

Na predlog Ministarstva poljoprivrede, na čijem čelu je Snežana Bošković Bogosavljević (51), Vlada Srbije usvojila je Zakon o rakiji i uputila ga Skupštini na razmatranje. Ukoliko ovaj predlog bude usvojen, u šta se ne sumnja, seljaci ubuduće neće moći da prodaju svoju rakiju ukoliko ne budu registrovani kao proizvođači. Svaka takva prodaja i promet smatraće se nezakonitom i biće strogo kažnjiva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online