Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
10.10.2015.

Bojan Kostreš (41)

Vojvođanski političar Bojan Kostreš (41) ne slovi za čoveka koji je naklonjen politici Beograda. Pre bi se reklo da je jedan od onih jastrebova koji zagovaraju tezu o osamostaljivanju pokrajine, ali poslednjih dana promenio je ploču. On se nedvosmisleno ogradio od zahteva lidera svoje partije Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka koji otvoreno traži da Vojvodina bude republika.

Branimir Glavaš (59)

Jednom ustaša uvek ustaša! Branimir Glavaš (59) dičio se ustaštvom tokom rata devedesetih, počinio je zločine nad Srbima u Osijeku u akcijama poznatim kao "Selotejp" i "Garaža", proglašen je zločincem i zbog toga robijao, ali ćud nije promenio. Sada je napravio sopstvenu gardu, postrojio je u svoju čast, obukao je u crne uniforme, jedino im još nedostaje slovo "u" na kapama i reverima.

09.10.2015.

Vladimir Đokić (44)

Vladimir Đokić (44) maestralno je vodio mlade srpske košarkaše do titule evropskog prvaka, uspešno je vodio i valjevski Metalac i bio tvrd orah i za najjače ekipe, ali na startu ABA lige njegovoj ekipi ne cvetaju ruže. Posle poraza od Igokee, Đokić je svu krivicu pripisao sebi i odlučio da se povuče. Imam svoj moral i dostojanstvo i moralna obaveza svakog pravog čoveka i trenera jeste da podnese ostavku. Svaka čast!

Nenad Čanak (55)

Nenad Čanak (55) nije imao pijeteta prema žrtvama racije u Novom Sadu tokom Drugog svetskog rata dok je u vreme komemoracije i odavanja pošte našao da ocrni zemlju u kojoj živi i zatraži da se procesuiraju otvoreni fašistički napadi, koji se, kako je rekao, događaju u našoj zemlji poslednjih godina. Čanak je još upozorio da će se Srbija suočiti sa problemima ako se ne uhvati u koštac sa takvim pojavama.

08.10.2015.

Dragan Džajić (69)

Bez sumnje legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala je zaštitni znak Crvene zvezde i njen dugogodišnji predsednik, čovek pod čijom su se dirigentskom palicom crveno-beli popeli na krov Evrope i sveta. Malo je ljudi koji u ovih par reči neće prepoznati ime Dragana Džajića (69). Posle optužbi o prodaji fudbalera digao je ruke od svog voljenog kluba, a sada je ponovo kandidat za predsednika.

Ištvan Pastor (59)

Predsednik Skupštine vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor (59) suočava se sa velikim problemima u svojoj partiji. Članstvo je nezadovoljno njegovim stavovima i masovno prelazi u novu organizaciju Mađarski pokret. Laslo Varga donedavni potpredsednik partije, koga je Pastor smenio izjavio je da je Savez vojvođanskih Mađara poslednju godinu izgubio kompas.

07.10.2015.

Tatjana Babić (43)

Tatjana Babić (43), direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, ambiciozno se prihvatila posla da u red utera funkcionere koji krše zakon, bez obzira na njihovu političku pripadnost i veze. Ona je pred sudovima pokrenula postupak protiv 27 direktora, a zatražila je i smenu Dušana Bajatovića, prvog čoveka Srbijagasa, koji uz ovu fotelju ima još nekoliko funkcija.

Jorgovanka Tabaković (55)

Dužnici bankama u švajcarskim francima u Srbiji najavili su protest 17. ovog meseca ispred Narodne banke Srbije i čak početak štrajka glađu, ali ni to nije ganulo guvernerku Jorgovanku Tabaković (55), koja je otvoreno stala na stranu banaka. Prema ovim ljudima ponaša se kao da su špekulanti, što je prema oceni ekonomiste Mlađana Kovačevića neshvatljivo i nekorektno.

06.10.2015.

Zoran Terzić (49)

Navikao nas je na medalje i sjajne partije srpskih odbojkašica na velikim takmičenjima. Zoran Terzić (49), selektor Srbije, nije nas izneverio ni na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Holandiji. Srpkinje su osvojile bronzu, ali u meču sa Ruskinjama u polufinalu malo je nedostajalo sreće pa da se bore i za najsjajnije odličje. Kao i uvek skromno je izjavio da sve zasluge pripadaju devojkama.

Nikola Selaković (32)

Ministar pravde Nikola Selaković (32) u Vladi Srbije nije bio baš na strani pravde kada je za zamenike tužioca predložio i progurao da se izaberu Radomir Ilić i Mirjana Mihajlović. Agencija za borbu protiv korupcije zbog toga je pokrenula postupak po prijavi još iz 2014. godine, ali još se ne nazire ishod postupka. Ministar je uložio žalbu i praktično blokirao rad Odbora pomenute agencije.

05.10.2015.

Živko Živković (26)

Golman Partizana Živko Živković (26) neopravdano je ostao u senci prezimenjaka Andrije posle velike pobede nad Augzburgom u gostima. Tačno je da je Andrija tresao mreže, zbog čega je proglašen igračem kola, ali da nije bilo Živka ko zna koliko bi lopti završilo u Partizanovoj mreži, koju je u nekoliko navrata bravurozno sačuvao.

Žoze Murinjo (52)

Menadžer Čelzija Žoze Murinjo (52) svoje frustracije zbog katastrofalnog starta u Premijer ligi iskalio je na srpskom reprezentativcu Nemanji Matiću, koga je ponizio uvođenjem, pa izvođenjem iz igre posle samo 28 minuta. Podsećanja radi, Murinjo je donedavno Srbina kovao u zvezde, a sada je izgubio kompas.

02.10.2015.

David Albahari (67)

Književna nagrada "Dušan Vasiljev", koju dodeljuje SO Kikinda, pripala je Davidu Albahariju za roman "Životinjsko carstvo", u izdanju izdavačke kuće Čarobna knjiga. U ovom najnovijem delu iz opusa poznatog pisca bavi se odnosom ljudske prirode i ljudskih sloboda, i u njoj se prizori teskobe i mraka smenjuju s tipičnim humorom, ocenio je žiri u sastavu: Srđan Srdić, Ivana Peško i Vladimir Arsenić.

Dušan Bajatović (48)

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić donela je preporuku da se razreši dužnosti Dušan Bajatović (48), direktor Srbijagasa, ali se on na tu odluku žalio i u toku je drugostepeni postupak. Babićeva je rekla da je Agencija najpre sprovela prvostepeni postupak zbog akumulacije funkcija i da je ostavila Bajatoviću rok "da se uskladi sa zakonom". Kako on to nije uradio, usledila je preporuka o razrešenju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online